Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazdění dveří, tloušťka 8cm

Od: miky2912* odpovědí: 15 změna:

Dobry den,prosim o radu.V panelovem byte rusim jedny dvere v obyvacim pokoji.Potrebuji je uplne zrusit a nasledne zazdit mezeru po nich.Futra jsem vyboural bez problemu.Nyni resim otazku jak nejlepe a nejlevneni a nejrychleji zazdit onu diry ve zdi po nich.Zed ma sirku 8 cm.Co jsem tak brouzdal po internetu tak jsem nejake navody nasel,ale prece jen budu radsi,pokud mi nekdo primo zbehly v oboru poradi.Zed ma tloustku 8cm,chtel bych pouzit ytong,ale nevim presneji co dal.Respektive jakou mam pouzit sirku ytongu 7,5 cm nebo 5 cm? A co dale? Nikdy jsem nic podobneho nedelal tak je to pro me tak trochu spanelska vesnice. Predem dekuji za rady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

4x

Použil bych ytong 7,5, po vyzdění natáhnout perlinku s lepidlem minimálně 10cm přes původní (oškrábanou) zeď, doztracena a přeštukovat...

doplněno 01.10.13 15:33:

Větší vrstva lepidla praská, musel byste ji nanášet po vrstvách a vždy čekat až předchozí vrstva uschne. Navíc by byla zbytečně velká spotřeba lepidla, přecejen ten ytong je levnější než lepidlo. A ty tři milimetry na každé straně se budou i lépe natahovat než skoro 2cm...

doplněno 01.10.13 15:34:

Perlinku natáhnout přec celé zazděšné dveře a navíc 10 až 20cm přes původní stavební otvor, tahat celou zeď pokud nepraská je zbytečné...

Jak Píše Hop.Vyzdít z ytongu 7,5cm.Pkd byste zachoval obrubeň (futro) tak SDK ,ale protože jste vyboural,tak nic jiného než ytong.Ještě můřete pro jistotu vyvrtat do panelu na každé straně jeden až dva otvory,do kterých zarazíte roxory a tím se zpevní vyzdívka!

martin12*

Ahoj, jsem také začátečník a toto téma mě zaujalo.

Vy navrhujete vyzdít ytongem, na něj dát vrstvu lepidla a do něho dát perlinku a poté přeštukovat?

Není levnější dát místo lepidla jen jádrovou omítku a pak štuk? A tu perlinku tam dáváte z toho důvodu, aby nedošlo na krajích k prasklinám? Díky moc

Levnější nevím,ale pracnější ano,ytongy se běžně NEOMÍTAJÍ a už vůbec ne jádrem,max.jednovrstvou omítací směsí,ale za mne ,je lepší a rychlejší lepidlo a perlinka a pak štuk,než jednovrstvá či tenkovrstvá omítka,leda že byste uměl se sádrovou ale ta se asi na toto také moc nehodíje spíše na opravy a menší plochy.rychle schne zrovna jako by schlo extrarychle a mohlo by sprahnou jádro!

hodnocení

2x

...nejlepe a nejlevneni a nejrychleji zazdit

hm, to si musíte vyhodnotit sám, co bude podle Vás to pravé..

Přidám ještě další možnost.

EPS 100Z 7cm přeleipi pěnou, a povrch upravit jako fasádu... práce na jedno odpoledne po práci...

Jen neříkejte někdo, že to lehce prokopnete...to se přeci nedělá.

přesně tak jsem to udělal těžce a je to tam 8 let a pohoda,hlavně az si někdo za x let vzpomene ze zase tam budou dveře tak je to nejrychlejší volba ,panty kryje nábytek rampa na televizi tak je to OK,vždy se to dá vyřešit jen si to rozmyslet :) byla to prace na odpoledne a lehká :)

jabraka*
hodnocení

1x

Rychlejší a jednodušší by byl sádrokarton.Dovnitř dveřního otvoru bych přišrouboval latě,které by nechávaly ještě mezeru pro tloušťku sádrokartonu.Pak bych sádrokarton přišrouboval na ty latě.Mezeru zatmelil akryltmelem.

JABRAKA

Sádrokarton moc nedoporučuji. Těžko zabráníte tomu, aby když někdo práskne dveřmi rozdíl tlaků nezpůsobil trhlinky po obvodu.

jabraka*

To se klidně stane i z ytongové výplně.

JB

U itongu by to slo omezit tak, ze se perlinka pretahne pres okolni panel. Ikdyz i tak se to muze prokreslit

miky2912*
hodnocení

0x

Mozna to bude znit blbe,ale zeptam se takto.co se stane,kdyz pouziji ytong sirky 5 cm do zdi tluste 8 cm.Nasledne bych pouzil lepidlo (ale asi bych musel dat vetsi vrstvu,kdyz mi z kazde strany zustane mezera 1,5 cm) na to perlinku,lepidlo a na to stuk a nasledne malbu.musim davat perliku pres celou zed,nebo bude stacit jen misto zazdenych dveri?

radil*

To už je na lepidlo moc velká vrstva, to už bys měl lepší to nahodit maltou a oštukovat.

miky2912*

a bude to necemu vadit ta vetsi vrstva lepidla nebo ne?

radil*

No, když se ptáš takto, tak nevím, proč ti radíme. Samozřejmě, že to bude něčemu vadit (to bych to asi nepsal). Třeba tomu, že to nebude držet. Není to na tak velký vrstvy určený, takže to popraská a opadá dřív, než to stihne zaschnout. Možná pro tebe bude lepší postavit tam nějakou pěknou skříňku a víc se o to nestarat.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Miky, když už se tu chlapi tak snaží ti nějak poradit, tak si to všechno pořádně čti. Asi i vícekrát. Ať to snažení k něčemu je. Vysvětlili to docela srozumitelně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zazdění dveří

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]