Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupelna v podkroví

Od: brok* odpovědí: 6 změna:

Jak zřídit v půdním prostoru kde je trámový strop, betonovou podlahu .Do koupelny kde by mněla být dlažba.

doplněno 30.09.13 11:04:

Čím nalepit keramický obklad na zelený sádrokarton do koupelny. Musí se sádrokaron napřed něčím penetrovat?

doplněno 30.09.13 11:04:

Čím nalepit keramický obklad na zelený sádrokarton do koupelny. Musí se sádrokaron napřed něčím penetrovat?

doplněno 30.09.13 16:01:

Když chci pouřít ipu jako vodotěsnou zábranu aby voda nemohla zasakovat do dřevěné konstrukce a lupit dlažbu na prkna se mi nezdá tal dobré.

doplněno 30.09.13 16:06:

Celý život se motám po stavbách jako montér elektrikář ale stavař nejsem tak se raději ptám ať nestvořím nějakou volovinu.

doplněno 30.09.13 16:09:

2946098@seznam cz je na mne spojení díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

1) proč betonovou? proč to neuděláte moderně suchou výstavbou?

2) Lepidlem na obklady, bez penetrace.

doplněno 30.09.13 16:04:
Když chci pouřít ipu jako vodotěsnou zábranu aby voda nemohla zasakovat do dřevěné konstrukce a lupit dlažbu na prkna se mi nezdá tal dobré.
To žese Vám to nezdá dobře je sice možné, ale já opět nevidím jediný důvod, proč by nemohla být podlaha na půdě bez betonu.
Bohužel přesný postup Vám nemůžu dát, páč neznám podrobnosti Vaší stavby. Ale můžeme si o tom pokecat on line.
doplněno 30.09.13 16:11:

Zdravím kolego... to "bez penetrace" mne zajímá... já mám v projektu penetraci Uniflotem. Připojím se tedy k tazateli...

Stěny jsou ze zeleného sádrokartonu, podlaha je OSB deska... Skutečně netřeba penetrovat?

Zdravím i Vás, pane kolego. Uniflot zde mám několik palet, ale jedná se o sádru na sádrování. Je tu snad někdo, kdo penetruje před sádrováním? Proč tedy penetrovat před lepením kachliček na sádroš?

Je sice fakt, že penetrací nikdo zatím nic nezkazil, ale já hledám důvod, proč penetrovat sádroš před lepením obkladů. Nevidím jediný důvod, z technického hlediska. To že někdo dává i perlinku pod obklad, je možné, aleto mi připomíná vtip z komunistocké éry o jeptiškách a svíčkách...

Každému ale radím, když nevěříte, udělejte test.

sanyo*

Připojím svou sice neodbornost k této diskusi, ale o to jsem praktičtější, protože si myslím , že ta penetrace zcela praktický význam.Osobně jsem dělal kdysi v podkroví koupelnu také, kachličky jsem lepil na zelený sádroš také, ale tento jsem tuším 2 x penetroval, penetroval jsem jej nikoliv proto, že jsem se někoho ptal, ale proto, že si myslím, že by to tak mělo být. Už jen z toho důvodu, že papír SDK a sádra bez penetrace saje vlhkost jako hrom a nikdo z vás mi to nevymluví, i kdyby jste za mnou přišli s příručkami. Na druhou stranu mám také praktickou zkušenost - firma mi v přízemí udělala v roce cca 1997 koupelnu pro podnikání ( nájemníci), na zadní stěnu sprchového koutu naflákali zelený sádroš - bohužel si nepamatuji, zda penetrovali či nikokoliv, já jsem tuto stěnu asi před 3 lety celou vysekal a vyházel úplně všechno, profily byly do výšky 1 metru totálně shnilé, sádroš držely pohromě jen ty obklady ale vše bylo v rozích popraskané a úplně jsem na firmy změnil slovní rejstřík. A protože jsem toho mnohdy také očitým svědkem, tak vím, že český podnikatel je mnohdy jen zlatokop, fuj.

Dal jsem tam ytong a myslím, že budu mít celej život pokoj, a to převážně proto, že jsem si to všechno opravil sám. Páni podnikatelé z oboru stavebnictví mi prominou, ale myslím, že tento názor má možná většina lidí. Mimochodem, v té mé koupelně v podkroví, jsem dělal všude beton na trámech i mezi trámy, přesto věřím tomu, že budu mít já i děti pokoj. Ventilovat můj postup zde nebudu, myslím, že je tady mnoho fundovaných odborníků - rádců. Ve vnitřní poště tato možnost je.

doplněno 30.09.13 17:38:

jabraka - ano, hydroizolace je velmi důležitý prvek, plus ty gumové pásy (BLATNÍKY) kolem dokola

doplněno 30.09.13 17:45:

JABRAKO, JAKOU VÝŠKU (CCA) UDĚLAJÍ TY DESKY pod dlažbu?

jabraka*
hodnocení

0x

Podlahu lze položit pomocí Sádrovláknitých desek.Rigips vyrábí podlahové desky ze dvou desek s přesahem k slepení.Na takovou podlahu lze lepit cokoliv.Pod dlažbu ne penetraci,ale tekutou hydroizolaci.Pak už není potřeba izolační folie.

JABRAKA

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Na sádroš dávám za sprcháč , vanu, podlahu a 20 cm od země hydroizolaci .Do rohů kolem podlahy a u sprchy a vany taky na výšku hydroizolační pás. Zbytek naředím duvilax a nebo nějakou penetraci s troškou flexilepidla a natřu štětcem. ( přirovnal bych to k cementovému špricu pod omítku.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]