Nejste přihlášen/a.
Před miléniem se hojně prodávaly levné světělné řetězy osazené žárovičkami níže vyobrazenými.
Pamatuje si někdo na koliv voltů byli náhradní žárovičky?
Případně kdyby tu někdo ještě měl tento starý řetěz, měl bych zájem jej koupit.
Děkuji
Náhradní žárovičky se prodávají před vánocemi na tržištích, kde mají i světelné řetězy. Mně to nedalo a zalovil jsem ve skříni. Zjistil jsem, že skladuji vánoční nesmysly, které už dávno nepoužíváme - žárovičky do řetězů (nic na nich není uvedeno), starý ruský řetěz (v těch se většinou používaly klasické žárovičky 3,5V) a kouli s různými programy (na té je uvedeno napětí žárovek 9V).
Ani nezáleží tak na napětí,ale proudové zátěži.Žárovky jsou zapojeny do serie,takže stačí do řetězce zapojení jedné nevhodné a ta shoří.Pokud se použije na větší proud,tak svítí málo.Některé řetězy jsou ale ovládány přepínacím relé,které řetěz rozblikává podle programu.Také jsem měl řetěz,který měl mnoho žároviček,zapojených serio - paralelně,vlastně tři řetězy v jednom
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.