Nejste přihlášen/a.
0x
Náhradní žárovičky se prodávají před vánocemi na tržištích, kde mají i světelné řetězy. Mně to nedalo a zalovil jsem ve skříni. Zjistil jsem, že skladuji vánoční nesmysly, které už dávno nepoužíváme - žárovičky do řetězů (nic na nich není uvedeno), starý ruský řetěz (v těch se většinou používaly klasické žárovičky 3,5V) a kouli s různými programy (na té je uvedeno napětí žárovek 9V).

0x
Ani nezáleží tak na napětí,ale proudové zátěži.Žárovky jsou zapojeny do serie,takže stačí do řetězce zapojení jedné nevhodné a ta shoří.Pokud se použije na větší proud,tak svítí málo.Některé řetězy jsou ale ovládány přepínacím relé,které řetěz rozblikává podle programu.Také jsem měl řetěz,který měl mnoho žároviček,zapojených serio - paralelně,vlastně tři řetězy v jednom
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.