Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky bojler zvolit?

Od: martina4* odpovědí: 9 změna:

Ahoj,schanim novy bojler do novostavby-elektricky. Mel by mit asi 120 litru (dva az tri lidi v dome),neni to malo? Kazdy mi radi znacku Tatramat. Vybral jsem tri modely a to jsou Tatramat EO 120 EL

EOV 121

EOV 122

Ktery mi doporucite? Dekuji Martin

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Raději bych zvolil typ DZD OKHE 160 SMART.

Je to typ ohřívače s vestavěnou "logikou" a jistou "inteligencí"..Podle měření v provozu dokáže proti stejně velkému ohřívače bez technologie SMART ušetřit až 25% energie..(v některých případech i více).

160l by Vám pro 3 osoby stačit mělo..pokud se tedy nebudete všichni denně koupat ve vaně. Ale samozřejmě to záleži i na sazbě jakou budete používat..Je rozdíl jestli ohřívač nahřívá vodu 8h denně, nebo 20h denně..

hodnocení

0x

zdravím mám doma 125 l bojler dražice už 7 let bez problémů jsme 2 děti a 2 dospělí a 125l stačí*smich*

"zdravím mám doma 125 l bojler dražice už 7 let bez problémů jsme 2 děti a 2 dospělí a 125l stačí"

To je ale velmi zjednodušený pohled...U Vás stačit může..u druhého ne.

hodnocení

0x

Nám doma taky už pátý rok ohřívá vodu Tatramat bez jediného problému. Máme 150 l a topíme tak na 50 stupňů.

Vámi navrhovaná velikost 120l může stačit a nemusí, záleží na tom, jakou spotřebu máte a jaké zvyklosti. A pak také samozřejmě, jakou máte sazbu odběru elektřiny.

Dobré rady pro výběr ohřívače jsou tady:

tatramat.cz/...

olaf71*
hodnocení

0x

jedině Dražice. už kvůli jednoduché výměně topného tělesa a jeho umístění. mám pocit, že u Tatramatu je topné těleso ve vodě, u Dražic OKCE je těleso obloženo šamotem a vloženo do pouzdra příruby (výměna za pár minut )

doplněno 08.11.12 14:47:

jinak mám pro 3 lidi 80 litrů a stačí, ale samozřejmě ne na vanu, jen sprchování

doplněno 08.11.12 15:43:

hlavně ne italský atd. s keramickým povrchem a jinými nesmysly za dobrý peníze. vydrží max.dva roky

hodnocení

0x

Mam 80l tatramat a v pohode. Sel bych jen do tatramatu nebo drazice. 125l nebo 160l uplne bez problemu.

figurek*
hodnocení

0x

jsme dva a stačí nám bojler 80 litrů na noční proud. On totiž noční proud není až tak úplně noční. Energetici ho pouští na nějakou tu půlhodinu i odpoledne. I ta odpolední půlhodina stačí na to, abychom měli teplou vodu vlastně pořád a bez jakéhokoliv regulování a šetření. Tak si myslím, že jestli jste dva až tři, pak vám 120 litrů bude stačit taky. Pokud tedy někdo z vás nemá ve zvyku moc čabrat. Ale jestli u vás někdo moc čabrá, pak vám nebude stačit žádný bojler. Není šance.

martina4*
hodnocení

Tak jsem tak nad tim uvazoval a moc se mi nezda aby visel bojler o vaze cca 200 kg. (i s vodou) na cihlove zdi z Porothermu. Tak jsem nasel bojler volne stojici na zemi a dela ho jen Drazice,je to tip OKCE 125 S. Myslite,ze bude dobry? Nema nejake minusy kdyz je stacionarni? Dekuji

Nema, budte v klidu.Pokud Vam to prostorove nejak nevadi, pak klidne zvolte stacionarni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]