Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny dobré rádce a prosím o pomoc s následujícím problémem. Dnes jsem instaloval vjezdovou jednokřídlou bránu a vchodovou branku. Po zavěšení na panty se mi však odehnuly sloupky, na výšce 150cm zhruha o 1cm ( dokonce i u malé branky). Sloupky jsou jekl 10x10cm a byly určené přímo k tomuto účelu. Na bránu budu muset dá kolečko aby se neprověsila ještě víc. Ale napadlo mě do sloupků nastrkat dráty nebo tyč a zalít betonem. Myslíte že by to pomohlo? Nebo máte jiný nápad? V připadě betonování je poťřeba přidat něco do betonu, když je přes noc poměrně chladno?
Ano, vylití betonem by pomohlo. Dráty dovnitř považuji za zbytečné.
Asi bych volil dražší rychletuhnoucí beton, před vyléváním křídla sundat nebo "vyšprajcovat" proti zemi a do vytvrdnutí betonu s nimi nehýbat. Pokud použijete ten rychletuhnoucí beton, druhý den je možné vrata zavěsit a používat. Pozor jen při míchání, tento beton se rozmíchává řidší, takže do sloupků lépe nateče (při lití poklepáváme gumovou paličko na místo, kde máme hladinu a pod ni), ale i přesto tuhne velmi rychle, rozdělejte si malé množství a zkuste si kolik dokážete najednou zpracovat (rozmíchat a nalít).
Pokud nemrzne, není třeba přidávat jiné přísady než vodu.
Nejdříve zjistěte, jestli se Vám sloupky oýbají nebo jestli se v zemi hýbají celé !
Pokud se hýbají i se základem, vylitím ničemu nepomůžete. 70cm je málo, základ by měl být minimálně 80cm což je obvyklá "nezámrzná" hloubka, jinak se Vám stejně v mrazu hnou. Navíc je dobrá vybetenovat celý pás mezi sloupky, aby se navzájem zpevnily i vůči sobě, potom i když se celý beton trochu hne, nebude to mít na zavírání velký vliv...
Základy dělala firma co mi dělala plot, do hloubky jsou asi 70cm a 40cm v průměru. Je tedy mozné že vylitím betonu dovnitř bych to mohl ještě zhoršit tim, že bude samotný sloupek težší?
Tak je to 8x8cm (nikoli tedy 10) a stěny jsou max 4mm no. A přijde mi že se to odtahuje jen nahoře, základ ač asi neni zrovna největší mi přijde v pořádku
Jestli základy dělala firma, tak ať dořeší ohýbání sloupku. Já bych to řešil základem minimálně metr do hloubky a jäckel 10x10 nebo ještě lépe 2xU svařené do krabice. U té jednokřídlé brány se tomu ohybu nedivím, ovšem u branky je to podivné. Odlehčení kolečkem je sice řešení, ale uvažoval jste o problémech s tím spojených v zimě se sněhem a ledem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.