Ucpaný odpad v kuchyni

Od: Datum: 27.09.13 22:13 odpovědí: 8 změna: 28.09.13 21:18

Co s tím, krtek tomu nepomůže, dokonce se zdá, že je to ještě horší?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jendad
Datum: 27.09.13 22:18

Co to znamená nepomuže? nasypete louh a zalijete vařící vodou . A nechat pusobit . Nesmíte to zaplavit . Jen málo vody at je to silný koncentrát .

Ohodnoceno: 0x
 
Od: repe
Datum: 27.09.13 23:54

už mě ten louh dokonce zamrznul v sifonu..

Datum: 28.09.13 00:05
avatar

Tak rozeberte a vyčistěte sifon!

Ohodnoceno: 2x
 
Od: jm*
Datum: 27.09.13 23:10

Poté jeině zkusit proštouchnout tzv, perem.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: hop®
Datum: 28.09.13 00:07
avatar

Nezdá, s krtkem to bývá horší, a nemusí to být jen špatným použitím krtka, pamatuji jak jsme před několika lety rozkopali kus baráku a měnili staré stoupačky, "zabetonované" krtkem...

doplněno 28.09.13 00:09:

Zkuste odhadnout kde je to ucpané. I když asi nejste přímo instalatér, víte o místě více než my...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.09.13 01:20

Ahoj. S těma krtkama-NaOH se musí rozumně. Lidi to tam sypou jak za dobrých let a je to na nic. Pak to tam spíš tvrdne. Dává se tak polívková lžíce a drtek žhavé vody. Spíš to radši opakovat a hejbat s tím gumovým zvonem. Když je přístup k sifonu, tak určitě rozebrat a vysypat, vyčistit, vypláchnout.

doplněno 28.09.13 14:35:

Doplnil bych. Ten Hydroxid se nejvíce používá na chlupy, vlasy a fousy .Možná i nitě. Když se do odpadů vylévají tuky, tak nejvíce pomáhá ten odpad občas prolévat větším množstvím vařící vody. Ale tohle funguje v případě, že to alespoň trochu protéká. U mé známé jsem ucpávku tukovým špuntem řešil asi 5 m od syfonu v místě, kde potrubí přecházelo do skoro vodorovna pod podlahou garáže. Nacpal jsem do trubky skoro 10 m péra.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: instalater*
Datum: 28.09.13 12:39

Zdravím . Pokud to aspoň trošičku protýká , tak louh , vřelá voda . Počítej ale s tím , že té vřelé vody tam nebude 2 litry jak to lidi dělají z rychlovarné konvice , ale prádelní hrnec. Trubky se musí postupně zahřát , aby se tuk začal rozpouštět a pomaličku vyplavovat. Až to bude odtíkat trošku víc , tak použij ,,hajzlzvon". Dělám takto i průmyslové kuchyně a vždy to zabralo. Pokud to neodtíká vůbec tak potom jedině pružina a to u dřezu dělám tak , že po oddělání sifonu tam vsadím odbočku . Do jedné trubky pružinu a do druhé vřelou vodu. Při použití chemie si dávej hrozný pozor , aby jsi to lil přímo do sifonu a nestála ti v dřezu . Hned po nalití chemie opatrně spláchnout vodou dřezovou vpusť. Mohla by zčernat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 28.09.13 21:18

Jen bych upozornil, že louh je silná žíravina. Můžete si snadno a rychle pořídit jizvy na mnoho let.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.