Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohla bych využít Zelenou úsporám?

Od: pontee* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, co myslíte, zda bych mohla využít na něco program Zelená úsporám, informovala jsem se o tomto programu na internetu, ale dle mého úsudku asi bude pro mě nepoužitelný. Plánuji v mém rodinném domě výměnu oken, všech kamen (samostatná, kotel nevedeme) a výměnu garážových vrat. Zda myslíte, že bych mohla nějaké dotace dostat či ne.

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Zkuste se podívat přímo na web Nová zelená úsporám. Na výměnu oken nevím nebo na zateplení domu byste nějakou dotaci získat mohli.

Viz odkaz: Krok za krokem k /...

no nevím jak ted ale kdysi jsem musel MIT projek, plus ještě dokumentaci,pak si to člověk stejně musí zaplatit a čekat jestli mu něco dají a hlavně to musela dělat firma,což když jsem si nakonec udělal sam tak jsem byl na poloviční sumě i s dotací.
zvidavajanca*

No právě - on samotný projekt není moc levná záležitost. Nutno si spočítat, zda se to vůbec vyplatí. Neznám nikoho, kdo by v rodinném domku využil Zelenou úsporám.

uska*

Zelená úsporám jsou šité i na míru pro rodinné domky. Letos podpora končí a mám zato, že byste již papírování nemusela stihnout a je zde velký předpoklad, že poskytnuté dotace jsou již z fondu vyčerpány.

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Už jsem to tu jednou psal. Je to vymyšlený jako výhodný jen pro všechny dodavatele. Chtějí certifikovaný projektanty, materiály i stavební firmy. Dost dobře se všichni dokážou ocenit. Vše ve vlastní režii to nakonec dokážete zařídit podstatně levněji. Určitě to funguje u zateplování a výměnách dveří a oken. Kámoš to řešil a tu myšlenku té Zelené k úsporám rychle opustil.

andrea1*
hodnocení

0x

V prvé vlně Zelená úsporám se dotace na výměnu oken za plastová dávala. Renomované firmy, které tato okna vyrábí a zároveň instalují bývají v registru dodavatelů Zelená ... Nejlépe uděláte, když si zavoláte o informace, které se týkají projektu atd. přímo na Krajskou pobočku státního fondu životního prostředí, kde mají toto na starosti. V prvé vlně se na projekt dávalo 20000 Kč.

lidus*
hodnocení

0x

Zaplatíte projekt, člověka co příjde s měřákem a pak vám dá barevný obrázek kudy vám teplo uniká... Pak zažádáte o dotace, než se vyřídí tak si vše necháte udělat a ve finále zjistíte, že poku byste nežádala o dotace bylo by vše jednodužší a hlavně vyšlo vás i s tím co vám dají levnějc. Můžete to vše zadat firmě, vyřídí za vás a účtuje si nehorázné peníze. Myslím, že pokud nedáte kotel na pelety, tepelné čerpadlo... tak na kamna vám nikdo nic nedá a na garážové vrata už vůbec ne. Na výměnu oken ano ale jen v případě, že zateplíte kompletně a dáte to eko. topení ale ani to není jisté.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Projekt " Zelená úsporám" je šitý na míru podnikatelům a to ještě ne všem.Bez úmyslu zateplit rodinný dům na ten projekt nedosáhnete.Výměna oken pod projekt sice spadá,ale jen se zateplením domu.Co se týká výměny kamen,tak pokud nežijete na ostravsku,kde jsou dotace na výměnu kotlů,máte smůlu,když kotel nemáte.O dotacích na garážová vrata jsem neslyšel.Takže na nějaké dotace zapomeňte a sežeňte si seriozní firmu na provedení Vámi požadovaných prací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]