Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, přítel nezaplatil nájem 4.797,00 Kč v únoru 2008, doplatil ho až 30 ledna 2009. V nájemní smlouvě má napsáno, že zaplatí poplatek z prodlení za každý den zpoždění. Nemůžeme se však z přítelem dohodnout, který výpočet poplatku je správný - zda můj a nebo jeho . Pomůže nám někdo? Předem děkuji za odpověď. Eva
Když jsem programoval tuto funkci do nějakého software na evidenci nájemného, bylo to 2,5 promile z dlužné částky za každý den prodlení, nejméně však 25 korun za každý měsíc.
doplněno 20.02.09 16:41:Pokud tedy byla splatnost k 28.2.2008, dlužil tuto částku 338 dní a zaplatí na poplatku z prodlení 4053,50 Kč.
Předchozí odpovědi ještě doplním o pěkný přehled o poplatku a úroku z prodlení. Může se to hodit i dalším pro informaci. U výpočtu je důležitý počet dnů prodlení ode dne splatnosti do doby úhrady nájmu. Udělejte si jednoduchou tabulku jistina, počet dnů a sazba a je to hnedka spočítané.
Souhlasím s výpočtem kovise - nekontrolovala jsem počet dnů (a ani není uvedena přesně splatnost), ale je to jinak správně vypočítané. Je to vlastně denně 11,99 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.