Uschování nastouhaného křenu

Od: Datum: 27.09.13 12:36 odpovědí: 12 změna: 10.10.13 13:46

Dobrý den dá se křen nastrouhat a dát do zavařovací sklenice a dát do ledničky? A jak dlouho vidrží?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ron*
Datum: 27.09.13 12:42

Dobrý den. Křen je nejlepší skladovat v písku nebo suché chladné místnosti. Pokud mi zbyde nastrouhaný křen, vydrží v lednici v uzavřené nádobě maximálně 14 dní.

doplněno 27.09.13 13:04:

Do větší nádoby s pískem dáte celý kořen křenu, nádobu umístíte do sklepa. Uchovávám tak i mrkev.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vasmen
Datum: 27.09.13 13:00

Já si chci právě udělat zásobu na zimu a jak to je v tom písku to se vikope dá se do písku a pak se jenom nastouhá?

Od: vasmen
Datum: 27.09.13 16:31

A dá se to dát i někam jínám než do písku?

Od: buss®
Datum: 27.09.13 12:58

A co zasolit, pokud nebude sůl pa kvadit, měl jsem to i v oleji.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.09.13 13:37

Zpravidla to nedělám,ale těch možností je tolik,že tentokrát raději dám link : http://search.seznam.cz/?q=konzervace+k%C5%99enu&aq=3&oq=konzervace&sourceid=szn-HP&thru=sug

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 27.09.13 15:26
avatar

Já jsem shrnula vrstvu hořčice ve sklenici, křen tam nasypala a tou shrnutou částí zakryla. Ve dveřích ledničky to vydrželo neuvěřitelně dlouho. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: buss®
Datum: 27.09.13 19:50

Joo, taky jsem to tak dělal.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: alik®
Datum: 27.09.13 18:20

Co se křenu týče, tak ho nastrouhám, dám do skleniček od majolky a zaleju nálevem na okurky. Zatáhnu víčka a dám do lednice, kde vydrží až 3mesíce, pokud ho nezbaštíme dřív. Do písku se taky nechá uložit, ale chce to být ve sklepě nebo venku, pokud nemrzne, jinak začne růst. mám vzkoušeno.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 27.09.13 22:02
avatar

Dělám již roky křen do skleniček podle tohoto receptu. Vydrží celou zimu.
20g křenu, 1dl vařící vody, 2 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 1 lžíce krup. cukru, trochu soli. Vše se rozmixuje a plní do skleniček. Nesterilizuje se a uchovávám v lednici, nebo chladném sklepě. Používáme k masu, párkům i na křenovou omáčku. Už jsem rozdala recept hodně lidem, každému, kdo ochutnal. Nejhorší je to číštění a mixování, to si člověk u toho popláče...

Ohodnoceno: 1x
 
Od: marinakjenda
Datum: 10.10.13 13:46

Dobrý den,nechci bejt puntičkář,ale nemá bejt toho křenu 20dkg,takto mě to nějak plave...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mamut
Datum: 27.09.13 22:45

A křen strouhat v otevřeném okně. Potom průvan veme aroma pryč a nebrečíte u toho tolik.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pepka
Datum: 09.10.13 16:18

A nedal by se ten křen zmrazit již nastrouhaný, po dávkách akorát tak na omáčku?

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.