Co se křenu týče, tak ho nastrouhám, dám do skleniček od majolky a zaleju nálevem na okurky. Zatáhnu víčka a dám do lednice, kde vydrží až 3mesíce, pokud ho nezbaštíme dřív. Do písku se taky nechá uložit, ale chce to být ve sklepě nebo venku, pokud nemrzne, jinak začne růst. mám vzkoušeno.
Dělám již roky křen do skleniček podle tohoto receptu. Vydrží celou zimu. 20g křenu, 1dl vařící vody, 2 lžíce octa, 2 lžíce oleje, 1 lžíce krup. cukru, trochu soli. Vše se rozmixuje a plní do skleniček. Nesterilizuje se a uchovávám v lednici, nebo chladném sklepě. Používáme k masu, párkům i na křenovou omáčku. Už jsem rozdala recept hodně lidem, každému, kdo ochutnal. Nejhorší je to číštění a mixování, to si člověk u toho popláče...
marinakjenda
Dobrý den,nechci bejt puntičkář,ale nemá bejt toho křenu 20dkg,takto mě to nějak plave...
Dobrý den. Křen je nejlepší skladovat v písku nebo suché chladné místnosti. Pokud mi zbyde nastrouhaný křen, vydrží v lednici v uzavřené nádobě maximálně 14 dní.
doplněno 27.09.13 13:04:
Do větší nádoby s pískem dáte celý kořen křenu, nádobu umístíte do sklepa. Uchovávám tak i mrkev.
vasmen
Já si chci právě udělat zásobu na zimu a jak to je v tom písku to se vikope dá se do písku a pak se jenom nastouhá?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.