Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhké fleky na vnitřních zdech - proč?

Od: sona* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Právě jsme se přestěhovali do novostavby řadového rodinného domku. (postavený z Ytongu). Už se objevují první problémy, jak jinak:

1. v patře v jednom z pokojů jsou na zdi 3 mokré fleky (průměr cca 10 cm). Jedná se o vnitřní zeď. Na druhé strany zdi žádné fleky nejsou. Fleky jsou uprostřed zdi, ne od podlahy ani ne od střechy. Fotku nemám, stavební firma zeď zbrousila a nově natřela. Takže teď vypadá OK. Otázka je, kde se tam voda vzala a zda je problém odstraněn. člověk, který opravu dělal, nevěděl, proč problém vznikl. Máte někdo podobnou zkušenost?

2. Dále se nám objevily mokré fleky na zdi v přízemí. Vypadá to na problém s odpadem od sprchového koutu, budou sekat (prasklé topení nebo vodu vyloučili měřením). Dnes jsem ale objevila další mokrou skvrnu na zdi od podlahy relativně daleko od sprch. koutu. A to poblíž místa, kde je udělaný komín pro krbová kamna. Flek je na zdi na vnitřní příčce. Může být způsobeno také tou uniklou vodou ze sprcháče? Když jde o vnitřní zeď tak to by neměl být problém s izolací, je to tak?

Díky Vám všem za radu.

Soňa

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

chabr*
hodnocení

0x

Dobrý den váš problém je mi fakt záhadou pokud v té příčce nevedou odpady ani nic podobného,taktéž voda nevystoupala od podlahy,pak mě ještě napadá jestli vám nezatéká do komína který jak jsem pochopil je poblíž vlhkých fleků.Nebude li to tím pak vám mohu jen doporučit firmu která se zabývá sanací a problémy s vlhkostí.Hodně zdaru přeji*placni*

doplněno 21.02.09 18:33:

Zdivo je vystavováno celé řadě vlhkostních vlivů
Vzlínající voda proniká do zdiva při chybějící nebo již nefunkční vodorovné a svislé hydroizolaci
Rozpustné soli, které putují zdivem společně s pronikající vodou, se ukládají v pórech materiálů. Na povrchu zdiva soli vlivem odpařování vody krystalizují a způsobují známá poškození nátěrů, omítek a zdiva.
Hydroskopickou vlhkost zdiva tvoří soli natransponované do zdiva, které přijímají vlhkost i ze vzduchu.
Zavlhlé zdivo má nízký tepelný odpor.Např. u cihly s 10% vlhkostí je tepelný odpor cca o 50% nižší. To přispívá ke kondenzaci vodních par na povrchu, ale i uvnitř zdiva - povrchová a kapilární kondenzace.
Nasákavé zavlhlé omítky jsou v soklových partiích silně ohrožovány působením mrazu. Ani tvrdé cementové omítky nebo keramické obklady zavlhlý sokl nezachrání, naopak svým vysokým odporem vlhkostní stav zhoršují.

doplněno 21.02.09 18:34:

www.sanace-zdiva.cz/

ondrasek*
hodnocení

0x

zkuste na flek foukat ventilátorem a hodně větrat, jestli se fleky po vyschnutí objeví znova tak to máte blbý. Také se mi stalo něco podobného ale dlouhodobým topením v krbu jsme se toho zbavili. prý to byla jen vnitřní vlhkost která je u novostaveb a rekonstrukcí celkem běžná

hodnocení

0x

Myslím, že problémem je spára mezi vaničkou sprchového koutu a zdí.(obkladem).Není tam moc velká mezera?Je tam silikon,lišta?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]