Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zedník mi udělal obklad v koupelně pouze do výšky otvoru dveří. Skoro jako na tomto obrázku, ale dal je ještě výš, k té horní hraně.
Zajímalo by mne, jak firma, která bude montovat dveře, se s tímto vypořádá. Udělal to zedník špatně? Co mu mám na to dnes, případně zítra, až ho uvidím, říct?
Stejně tak, jak se posuzují chyby, které udělal? Mohu požadovat slevu? Jak se taková sleva případně stanovuje? Dělá dobře, ale moc neposlouchá co mu říkám, emaily moc nečte a pak se akorát diví(me). Zítra končí a budeme chodit a měřit plochy, na kterých pracoval a budeme to násobit cenou, kterou mi poslal již před časem. Chtěl bych pak s ním projít chyby a budu požadovat vyjádření. Pokud s ním nebudu souhlasit, tak bych rád požadoval slevu. On se pořád směje, jak je všechno snadné, ale bydlet v těch chybách budeme my. Díky.
S obkladačem jste se měl předem dohodnout na výšce obkladu. Oba jste měli myslet na instalaci obložek předem. U zazděných futer není výška obkladu důležitá, u obložek ano. Ideální je, když obklad končí ve výšce horní hrany obložek, tedy cca 205cm, zvrchu lze spáru mezi zdí zatmelit aby tam nepadal bordel, není tam vidět. Ve Vašem případě lze spáru zatáhnout akrylátem, nebo podobně zatmelit. Druhá možnost, která bude asi vypadat lépe, je doložit nahoru ještě řadu obkladu.
Přesně tohle se mi teď honí hlavou. On je profík, on mi měl říct, že pokud moje slečna chce obklad jen do dvou metrů, pak ale nebudou sedět obložky. Mne to v tu chvíli bohužel nenapadlo. Jak říkám, on je tam od toho. Že mi teď do telefonbu řekl, že jsme to tak prostě chtěli, za to bych mu dal ránu pěstí. Samozřejmě vytmelit akrylátem to můžeme, ale bude to opičárna. Takže zkusím navrhnout, aby nad dveře přidal ještě jednu necelou řadu obkladu, nějakých třeba 8 cm. Pouze v prostoru dveří. Tyhle kousky po celém obvodu moje ženská právě vůbec nechtěla. Proto mu řekla, že chce nahoře celé dlaždice a na nějakých dvou metrech vysoko. Kdybych to dělal já, tak řeknu "jak chcete, ale vzhledem k obložkám to tady nebude vycházet". A mohli jsme se bavit dál a najít variantu. Teď jen čumím. Podle mne chyba na obou stranách.
Jak říkám, samá srandička srandička a pak tam seká chyby
No dneska musite za remeslníky myslet vy... To je bezna praxe. Oni jen udelaji co jim reknete a nepremysleji.
Teda aspon co mam zkusenost ja. Kdybych nezjistoval veci jak se maji, tak mam ted na fasade nalepen 2cm polyse od jednoho zednika, zbytecne bych delal přívod 400V k indučce kdyz stači 2x220V a uz vubec nemluvim o praci co udelaji.Nejlepsi je kdyz si vsechno udelate sam. Po nahozeni jadrove omitky zednikem si musite koupit pytle jadrovky a jit to opravit. Kdyz vam postaví příčku křivou jak luk, tak vam jeste reknou, ze tam mate spatne pridelany zarubne ze na hore jsou utopeny a dole vycnivaji . To ze jsou naprosto ve vodovaze ho asi moc nezajima.. Jj kdyz ptacka chyteji pekne mu zpivaji ale po tom rychle, rychle a vzit penize a jit pryc
Lemry lemry lemry!
Já právě do nedáva dělal všechno sám. Nejsem zedník, ale udělal jsem: zaytongoval jsem stávající vchod a udělal niku s osvětlením, vyzdil jsem druhý vchod do ložnice. Polepil jsem všechno lepidlem a perlinkou a vyštukoval. Udělal jsem stropy z SDK, včetně světel. Udělal jsem stoupačky, kastlík kolem trubek od topení. Udělal jsem komplet novou omítku v obýváku, ventilaci v kuchyni, na wc a z koupelny. A tak dál ...
No a šetřil jsem. Pak jsem ale už chtěl a musel mít hotovo a tak jsem sehnal fachmany. Peníze, které jsem doposud ušetřil za práci řemeslníkovi, dám asi teď jemu. Ale budu chtít něco slevit, protože se mi lecos nelíbí. Nejsem rejpal, nejdi po milimetrových rozdílech. Ale ten přístup se mi nelíbí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.