Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádci postupně si v celém bytě dělám nové omítky (oškrábání na beton-perlinka s lepidlem-štuk-malba) Nyní dělám pracovnu což je malá místnost se vstupem do lodžie, vzduch tam moc neproudí protože hvězda co bydlí nade mnou si tam chodí pravidelně vypalovat zobák takže tudy nevětrám, často ale kvůli plísni stříkám zdi savem hlavně v rozích a na stropě kolem dveří. Ze zdí škrábu 40leté nánosy maleb. Někdo mi povídal že nové nátěry a štuky něco proti plísním obsahují, myslíte že raději mám použít nějaký nátěr, než znovu riskovat zelené fleky po zdech?
Zdravím,
některé nové barvy obsahují složky proti plísni - je to na nich většinou i hodně zdůrazněno. Jinak lze použít třeba to Savo nebo třeba detecha.cz/... - to jsem odzkoušel na mech a lišejník a na to to funguje perfektně.
Ale nátěrem a pod se stejně nezbavíte hlavní příčiny a tou je sražení vlhkosti právě v těch rozích, protože tam se vzduch nemění a ta zeď vlhne a následně plesniví. Odstranění celkem jednoduché - pořiďte si nějaký ventilátor (stojanový, stolní, je to celkem jedno jaký) a postupně proudem vzduchu od něj ty kouty vysušte. Až tahle vysušíte všechny, dejte ventilátor tak, aby promíchával vzduch v pokoji (třeba i odrazem proudu vzduchu od zdi - ideální je na tohle pootáčení toho ventilátoru). Zapínat stačí třeba jednou za den na 10 minut na nejmenší otáčky. A budete mít ve velice krátké době pokoj od plísně - nebude mít nikde vlhko a tím pádem ani podmínky pro růst.
Děkuji za odpověď vím že nátěry nejsou taková spása, a ten ventilátor určitě zvážím - nic jiného tam vymyslet nepůjde - třeba něco malého do USB k pc, poběží pokaždé kdy pc (což je často)
jen dotaz,proč na beton cpete perlinku s lepidlem a pak štuk?štuk se dává přímo na beton takhle je to zbytečnost !Perlinku s lepem max na ytongy!
Ostatní je řečeno v předchozí odpo.
Protože štuk na beton jsem před 4 lety už zkoušel - tam kde se odfukoval (především venkovní zdi) dnes padá znovu, tam kde v rozích a spojích panelů praskal praská znovu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.