Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám v plánu novou podlahu a chtěl bych ji udělat z OSB desek ale jako plovoučku tzn. natáhnout miralon, na to položit OSB desky prilepit je k sobě a nakonec nalakovat. Máte někdo zkušenosti s tímto postupem popř jaké lepidlo a jaký lak použít. Ještě sem se dočetl že se dávají 2 vrstvy OSB na sebe do kříže tak jestli je to potřeba pokud to bude ležet jen na miralonu.
Podlaha bude v ložnici takže žádný extra provoz
Dík za tipy
záleží na tom, jak moc je beton rovný a jaké použijete OSB desky. Řešil jsem to podobně (OSB desky mně vzhledově nevadí, naopak..), takže jsem na rovnou betonovou podlahu položil mirelon tuším 3mm, na to desky a ty jsem natřel podlahovým lakem. Chtělo to tuším tři vrstvy, byl vodou ředitelný, můžete se rozhodnout zda lesklý nebo matný. Ovšem chce to udělat hned po pokládce, pokud na tom budete chvíli chodit, ušpiníte si cestičky a pak je to vidět. S lakem nejsou problémy (4 roky v plné zátěži).
Beton je celkem rovný občas menší nerovnost v řádu milimetrů použít chci desky tl. 15mm s perem a drážkou
V tom případě bych se toho nebál, budete mít podlahu z OSB.. pokud se Vám časem nebude líbit, můžete na to dát cokoliv jiného.
OSB desky se daji pouzit k srovnani (ve variante dve vrstvy krizem pres sebe)
Osobne se mi hnusi predstava mit OSB jako finalni pochozi vrstvu. Nemluve o tom, ze ty desky taky nejsou zadarmo
Radsi kvalitni podkald (treba izofloor v dostatecne tloustce) a kvalitni plovouci podlahu (Magnum parket napr.)
dělal jsem jich několik, na beton jedna vrstva 15mm PD, pod to miralon nebo jinou podložku jako pod plovoučku, kup broušené. Nalakovat podlahovým lakem, kvalita je dost vyrovnaná, použij od výrobce na kterého jsi zvyklý. Já celé roky Sadolin, ale teď je polský a už to není ono. Nemyslím, že vydrží více než plovoučka, přeci jen je to borovice, plovoučka je nalaminovaný papír na HDF obvykle, vzhled je otázkou v kusu, mám ji v pracovně, líbí se. Různým známým jsem to dělal i do jiných místností včetně obýváku. Nevím co je to pár mmnerovnost, ale beton by měl být stejně rovný, pevný, suchý, nedrolivý ... no prostě jako pod plovoučku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.