Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlaha z OSB desek?

Od: timmi789 odpovědí: 14 změna:

Zdravím, mám v plánu novou podlahu a chtěl bych ji udělat z OSB desek ale jako plovoučku tzn. natáhnout miralon, na to položit OSB desky prilepit je k sobě a nakonec nalakovat. Máte někdo zkušenosti s tímto postupem popř jaké lepidlo a jaký lak použít. Ještě sem se dočetl že se dávají 2 vrstvy OSB na sebe do kříže tak jestli je to potřeba pokud to bude ležet jen na miralonu.

Podlaha bude v ložnici takže žádný extra provoz

Dík za tipy

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

2x
misto miralonu pouzijte podlahovy polistyren alespo 4mm . Na beton polozte parotesnou folii pote polistyren spoje zajistete paskou a polozte osb . Rozhodne bude podlaha teplejsi nez plovoucka pokud nevadi vzhled tak proc ne?
doplněno 25.09.13 19:48: pokud je podlaha rovna tak bohate staci 1vrstva a pokud by byla kriva tak 2vrstvy nepomuzou . Nebojte se toho a sup do toho

pfpetr*
hodnocení

0x
nepisete nic o podklade , z ceho je puvodni podlaha?
timmi789
hodnocení

je z betonu

bgmaniac*

záleží na tom, jak moc je beton rovný a jaké použijete OSB desky. Řešil jsem to podobně (OSB desky mně vzhledově nevadí, naopak..), takže jsem na rovnou betonovou podlahu položil mirelon tuším 3mm, na to desky a ty jsem natřel podlahovým lakem. Chtělo to tuším tři vrstvy, byl vodou ředitelný, můžete se rozhodnout zda lesklý nebo matný. Ovšem chce to udělat hned po pokládce, pokud na tom budete chvíli chodit, ušpiníte si cestičky a pak je to vidět. S lakem nejsou problémy (4 roky v plné zátěži).

timmi789
hodnocení

Beton je celkem rovný občas menší nerovnost v řádu milimetrů použít chci desky tl. 15mm s perem a drážkou

bgmaniac*

V tom případě bych se toho nebál, budete mít podlahu z OSB.. pokud se Vám časem nebude líbit, můžete na to dát cokoliv jiného.

timmi789
hodnocení

Taky si myslím :) spíš mě ještě zajímá jestli stačí jen 1 vrstva OSB nebo jsou potřeba 2

bgmaniac*

Pokud se rovnosti a možného průhybu týče, záleží na tom, jak moc se povedla původní betonová podlaha. Pokud je rovná, případné drobné nerovnosti vychytá mirelon. Pokud je nerovná, bude to jen lepší.

bubloid
hodnocení

0x

OSB desky se daji pouzit k srovnani (ve variante dve vrstvy krizem pres sebe)

Osobne se mi hnusi predstava mit OSB jako finalni pochozi vrstvu. Nemluve o tom, ze ty desky taky nejsou zadarmo :)

Radsi kvalitni podkald (treba izofloor v dostatecne tloustce) a kvalitni plovouci podlahu (Magnum parket napr.)

timmi789
hodnocení

Plovoučku nechci jednak drahý a nevydrží to co OSB. Mě se to zas líbí

timmi789
hodnocení

Všem dík za tipy snad se to podaří :D

pfpetr*
jeste doplnim. U zdi delejte mezeru na silu toho osb (min 15mm) tu folii nechte vylejzat tou sparou ven klidne 10cm a zariznete ji az po polozeni cele podlahy

jabraka*
hodnocení

0x

Skoro za stejnou cenu pořídíš podlahovku z desek Rigidur.Vyrábí se už zdvojené s přesahem na slepení.Je i vhodná na přímé položení lina,nebo vinylu.

JABRAKA

aaaaaa*
hodnocení

0x

dělal jsem jich několik, na beton jedna vrstva 15mm PD, pod to miralon nebo jinou podložku jako pod plovoučku, kup broušené. Nalakovat podlahovým lakem, kvalita je dost vyrovnaná, použij od výrobce na kterého jsi zvyklý. Já celé roky Sadolin, ale teď je polský a už to není ono. Nemyslím, že vydrží více než plovoučka, přeci jen je to borovice, plovoučka je nalaminovaný papír na HDF obvykle, vzhled je otázkou v kusu, mám ji v pracovně, líbí se. Různým známým jsem to dělal i do jiných místností včetně obýváku. Nevím co je to pár mmnerovnost, ale beton by měl být stejně rovný, pevný, suchý, nedrolivý ... no prostě jako pod plovoučku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma osb podlaha
Otázky na téma podlaha z osb desek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]