Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlažbu na koso nebo kolmo?

Od: michaltopic* odpovědí: 15 změna:

Zajímalo by mne, podle čeho se rozhodnout, jestli udělat dlažbu v koupelně a na wc na koso a nebo kolmo (na zdi). Koupelna je malá (necelé 2x2m) a záchod ještě menší. Zedník říká, že je to na mě, ale já se nedokážu rozhodnout ...

Je nějaká zvyklost? nějaký přínos, když to bude tak a tak?

Díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

3x

na koso nic nezkazíte rozhodně je to hezčí pokud ta podlaha bude vidět .U toho záchoda bych jí dal normálně a koupelna na koso .Jěště je varianta nakoso a posouvat spáry přes půl ,spára nebude do plus ale do téčka vypadá to úžasně. At vám to v tý koupelně rozloží a jukněte se je to jenom o vzhledu

hodnocení

2x

na koso je to pěknější i když je stím více práce a je trošku víc odpadu, ale tojí to za to budete se na to nějaký ten rok koukat tak nešetřit

Chodby a kuchyni máme dlažbu kolmo, obě koupelny i wc na koso. Zdá se mi, že to opticky zvětšuje.Pracnější, větší prořez, hezčí.

hodnocení

2x

Obrázek je sice dost mizerný a nejde o dlažbu, ale chci ukázat, že "na koso" a "kolmo" lze i kombinovat a vypadá to dobře. Po opravě potrubí pod kachlíky nebylo dost původních a nahradit je jinými tak aby to k něčemu vypadalo byl problém. Tím, že jsou nové, zcela odlišné kachlíky "na koso", to vypadá jako schválně.

Dlažbu na koso nebo kolmo?
pt®

"magdon", tím, že je pokračováno ještě na obkladu vany, tak to tvoří pěkný celek. - pt

hodnocení

1x

čistě můj dojem: na koso to byl hit, určitý způsob jak z těch samých kachliček udělat něco jinak. Bylo to neokoukané. Teď už mi to přijde out. Vrací se spíše starší moda, klasika, jednoduchost, nekomplikovanost. Pokud to na koso nemá nějaký hlubší smysl dal bych na rovno. Je to víc nadčasové. Z mého pohledu :)

Ale každý, ať si dá to co se mu líbí - on v tom bude žít, ne nikdo jiný *palec*

dahol*
hodnocení

0x

když se dá dlažba na koso, tak není tolik vidět nerovnost stěn a že se stěny mohou rozcházet a nejsou rovnoběžné. Jinak si myslím, že je to jedno.

michaltopic*
hodnocení

Díky všem za radu. Napíšu zedníkovi, ať se připraví na více řezání. Já se připravím na více placení :) Díky.

hodnocení

0x

Já si nejsem jistá všemi těmi odpověďmi. Mám koupelnu novou, starší dcera ji dělala před rokem a mladší před měsícem. Na malém prostoru je to naprosto lhostejné, jak jsou kachle položeny. Jestli na koso nebo na kolmo.. Navíc, na tu dlažbu příjde nějaký kobereček, ať už z měkčené uměliny nebo chlupatina nebo nějaký rošt. Na pokapané podlaze nebo s mokrýma nahama je to na zabití. Zvláště pak pro pohyblivé děti. Vlastní zkušenost z minulého týdne! Raději dejte ušetřené peníza za kvalitní rošt z něčeho, co se dá šoupnout do pračky. ;)

doplněno 25.09.13 11:14:

Jo a dlažba našikmo, na malém prostoru je už dost velký cirkus, s kachlíky, zvláště pak barevnými nebo s listelou, na stěnách. V jednoduchosti je krása.

tomiiiko
hodnocení

0x

Me se na koso nelibi...Jeste jsem nevidel aby nekdo dal dneska obklady na koso. Vetsinou velko format a jak rikate kolmo.

Vic prace na koso, rezani atd. Za me urcite na koso ne.

Ale je to vec nazoru. Nejlepsi je se jit kouknout do koupelnoveho studia nacerpat inspiraci.

Nebo dejde do googlu "koupelna" a dejte obrazky a urcite toho bude plno

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
jak už tady bylo řečeno, dlažba na koso se dává především ze dvou důvodů
1) trochu opticky zvětšuje místnost
2) hlavní důvod je ale většinou obkladačská finta, jak se vypořádat s nerovnostmi a nerovnoběžností stěn - pokud místnost není přesně pravoúhlá a nebo je její půdorys např. lichoběžník, při dlažbě položené na koso to skoro nepoznáte. Jinak je to strašně vidět, když se musí každá dlaždice dořezávat a každá je tak jiná.

pfpetr*

když se to dělá s rozumem je to vydět u obou variant stejně troufám si říct že u klasického položení se to ztratí výce pokud mi tam někdo nedá 3cm dořez pak je to průser.Ale jak jsem psal výše je to o vzhledu

pt®
hodnocení

0x

"michaltopic", na koso se lepí obklady, či dlažba většinou v případě nepravidelné místnosti, či stěny, pokud není do pravého úhlu. Když budete dlažbu, či obklad lepit na "střih", nebo na "vazbu", v nepravidelné míatnosti, či na zdi, tak to bude vidět a nepůsobí to esteticky. - pt

doplněno 25.09.13 12:15:

Jéééjdanene, ale fakt jsem neopisovala, psala jsem vlastní zkušenost.

bubloid
hodnocení

0x

typicky, pokud je vyuzita (ve VELKE PLOSE) ctvercoveho typu ctvercova dlazdice, tak se dava dlazdice na koso,

pokud je dlazdice obdelnikova, tak kolmo

pokud jde o relativne obdelnikove plochy na zdech se ctvercovou dlazdici, tak na kolmo

jinx*
hodnocení

0x

tak ako to tu uz odznelo.Na koso sa daju skryt nerovnosti.U nas si obkladac omietal steny sam aby sa nikto na nikoho nevyhovaral.Dlazby aj obklady sme brali RAKO REMIX zlto-oranzova a v kupelnovom studiu nam urobili 3D navrh kde sme to niekolko krat upravili podla poziadaviek (listela,vzory po vyske v strede sprch kutu,oblozenie WC-geberit) a vypocitali nam mnozstvo obkladov co budeme potrebovat+10% kvoli rezaniu a pod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]