Nejste přihlášen/a.
Jsem majitel nemovitosti a soused vedlejší nemovitosti svoji popelnici postavil napořád před můj dům . Musím to trpět? Nebo jak se bránit. Veškerá dohoda s ním není možná. Ať si ji postaví před svůj dům!...
Jak se do lesa volá, tak z lesa vyběhne hajnej...
- Pokud se s ním nedá dohodnout, postavte svoji před jeho dům...
- Jen dejte pozor, aby jeho popelnice před Vaším domem náhodou nezmizla. Těžko mu budete vysvětlovat, proč ti hnusní zloději dali do zběru jen tu jeho a ne i Vaši popelnici.
- Svoji popelnici odložte někam dozadu a sypte všechen bordel do té jeho. Až bude plná, a on nebude mít kam sypat, pochopí...
chce to trpělivost, budou i růže
Pakliže jste vyčerpal veškeré domluvy, já bych začala tím, že bych byla zlomyslná. Napsala bych fixem jména na obě popelnice. Jeho bych si nechala před svými dveřmi a svou bych postavila před jeho dveře. Časem bych obě postavila před jeho dveře. :D Bez rozčilování, s úsměvem bych notovala "Škatulata, hejbejte se!"
Zdravím,
a co chcete trpět? Prostě když se sousedova popelnice objeví před vámi, tak ji odkulte před jeho dům a hotovo. A když budete mít hodně velký vztek, tak mu ji postavte jak vám "odpadne od ruky" - třeba doprostřed chodníku, silnice, vjezdu (třeba před garáž - to by bylo hodně účinné, až by musel pokaždé tu popelnici odkulit) a ono ho to časem přestane bavit.
Mě se to nějak nezdá. Co třeba fotku, na která budou vidět oba domy, silnice i popelnice?
doplněno 25.09.13 22:48:Z fotek a především z toho Googlu je jasné, že před vaším domem je na chodníku na popelnice více místa, přesto by ty popelnive mohly stát i před jeho domem. Zřejmě však usoudil, že jste obzvláštní milovník popelnic a tedy o 2 míň nebo víc, je jedno... Doporučuji své popelnice schovávat a pak si stěžovat na město, že hyzdí veřejné prostranství před vaším domem. Jestliže je má zamknuté, těžko je můžete bez poškození jeho řetězu přesunout, jak vám zde radili.
Zdravím,
těžko říct, co k tomu souseda vede, že staví popelnice k vám před dům. Když sem se tak podíval na Google Street
tak těch důvodů může být teoreticky hned několik:
- pokud vy máte před svým domem trvale to "hnízdo" svých popelnic (viz Google z roku 2011), tak si třeba říká že se ty jeho mezi těmi vašimi už "ztratí"
- od jeho domu mu přes ta zaparkovaná auta popelnice nevyvážejí, tak je dal tak, aby na ně popeláři "nezapomínali"
- důvodem může být i to, že mu popelnice u jeho domu někdo kradl, tak si je uvázal tam, kde to uvázat šlo - tj. ke koši
Pokud svoje popelnice vyvážíte na náměstí jen na den svozu a pak je zas uklízíte na svůj pozemek (do domu) - někde to tak vyhlášky města vyžadují - a on je tam nechává, podívejte se do městské vyhlášky, případně se stavte "na radnici" (máte ji přes ulici) co a jak má být a pokud on porušuje městskou vyhlášku, pak vám určitě MP mileráda zajistí to, že tam ty sousedovy popelnice stát už nebudou. Ale pokud u vás městská vyhláška nic takového nevyžaduje, tak můžete opět MP požádat, jestli by nezjednali pořádek (opět je předpokladem, že vy své popelnice uklízíte). Pokud tento předpoklad ale neplníte ani vy (popelnice neuklízíte a stojí celý rok před vaším domem - viz foto + foto z map), tak asi nezmůžete nikde nic, protože každý orgán, kterému si postěžujete, vám řekne přesně to, co jsem vám ukázal já - až si uklidíte svůj "pořádek" před svým domem, tak si přijd stěžovat a budeme s tím něco dělat.
Takže bych řekl, že to máte celé poměrně pevně ve svých rukách.
Z fotek neni moc patrne, co je chodnik a co silnice (parkovaci misto). Ja osobne bych byl s diverzantskymi akcemi typu odevzdat popelnici jako nalez na PCR ci tahani uradu do Vaseho sporu se sousedem velmi opatrny, protoze by se taky mohlo ukazat, ze na silnici (parkovacim miste) nema co pohledavat nejen sousedova popelnice, ale i ta Vase...
Jste si jistá, že jí tam staví soused, a ne popeláři? Ti si občas zjednodušují práci. Popelnice vysypávají po dvou, popelář pak vezme každou rukou jednu a následně je nechá stát obě tam, kam to má od vozu nejblíž.
Už vidim jak jí popelář zamyká ke koši
Domluva se sousedem - dejte svojí před jeho barák jak se mu tam bude líbit.
No a ten pozemek kde ji staví je též váš? Pokud ano, tak pochopitelně nic trpět nemusíte, zcela logicky, zvl.pokud to nevadí popelářům. Nechte si za to zaplatit.
doplněno 26.09.13 14:25:Pozemek tedy není váš! Máte smůůlu. Z foto je patrno, že před jeho domem je parkoviště, jak se asi budou popeláři přes auta dostávat k popelnici?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.