Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plovák se nezvedá - těsnění?

Od: haris odpovědí: 5 změna:

Ahoj, najednou nám začal protékat záchod (přepadem v nádržce) a zjistil jsem, že se s přibývající napuštěnou vodou nezvedá plovák.

Myslím si, že je to tím, že plovák nemůže přetlačit vodu, která ventilem protéká a tím pádem vodu zavřít (pokud jsem vodu do nádržky naléval pet lahví, tak se normálně zvedal a ventil se uzavřel).

Čím to je? Je to špatným těsněním?

Plovák se nezvedá - těsnění?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Na tu membránu tlačí malý umělohmotný pístek.Ten bude díky vodnímu kameni nepohyblivý a membrána vodu nezavře.

hop®
hodnocení

1x

Konstrukčně nespolehlivý ventil, doporučuji vyhodit a koupit Falcon nebo Alcaplast...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Možná se ti to bude zdát neuvěřitelné, ale ať s tím ventilem budeš dělat cokoliv, už to nikdy nebude jako u nového. Taky jsem ho mockrát rozmontoval, čistil, profukoval a vyplachoval, vše marné. Po nějakém to čase používání, se prostě nedá dělat nic jinýho, než tam dát prostě nový.

figurek*
hodnocení

0x

radím vyměnit celý pajšl, protože tyhle součástky nemá smysl opravovat. Guma tvrdne, dutiny se zanáší vodním kamenem, těsnění přestává těsnit, zařízení přestává fungovat a čas od času nezbývá, než generální rekonstrukce.

Jak jsem napsal nahoře, vyměňte napouštěcí i vypouštěcí ventil a máte na pár let pokoj.

humbucker*

Ahoj. U toho vypoušťáku se dá měnit ta velká spodní utěsňovací guma na výpusti. Zbytek většinou vydrží dýl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma protéká záchod

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]