Nejste přihlášen/a.
Ahoj, najednou nám začal protékat záchod (přepadem v nádržce) a zjistil jsem, že se s přibývající napuštěnou vodou nezvedá plovák.
Myslím si, že je to tím, že plovák nemůže přetlačit vodu, která ventilem protéká a tím pádem vodu zavřít (pokud jsem vodu do nádržky naléval pet lahví, tak se normálně zvedal a ventil se uzavřel).
Čím to je? Je to špatným těsněním?
Ahoj. Možná se ti to bude zdát neuvěřitelné, ale ať s tím ventilem budeš dělat cokoliv, už to nikdy nebude jako u nového. Taky jsem ho mockrát rozmontoval, čistil, profukoval a vyplachoval, vše marné. Po nějakém to čase používání, se prostě nedá dělat nic jinýho, než tam dát prostě nový.
radím vyměnit celý pajšl, protože tyhle součástky nemá smysl opravovat. Guma tvrdne, dutiny se zanáší vodním kamenem, těsnění přestává těsnit, zařízení přestává fungovat a čas od času nezbývá, než generální rekonstrukce.
Jak jsem napsal nahoře, vyměňte napouštěcí i vypouštěcí ventil a máte na pár let pokoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.