Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Po nataženi marmolitu se mi to objevilo. Ptám se co s tím? Nějaky přípravek? Podle mě je to pryskyřice...a asi mi to po 3 dnech zmoklo a steklo...Prosím poraďte! Děkuji
Nepíšte z čeho je ta zeď, jak je stará, zda je izolovaná proti vlhkosti... Mohly by to být soli z té zdi.
je to ztracené bednění...na něm lepidlo flexi,perlinka,podkladovy natěr pod marmolit... Zeď je stara asi 4 roky...nikdy se sul neukazala...natažene to je marmolitem asi 3 tydny...sul to neni tomu nevěřím!
pokud ten marmolit nebyl suchej a zmok tak to je ono,vyleze z toho jakoby takové mléko,jedině zkusit vap jinak si myslím to je na přetažení,pokud není zed pořádně odizolovaná neřeš to za 2 roky to odpadne celé samo
doplněno 25.09.13 09:55: a co vodorovnou izolaci proti zemní vlhkosti nikde ji nevidímmám tam z druhé strany izolaci...takovou černou folii...nemělo by tam zatekat...neodpadne to samo! Asi to zmoklo...jine vysvětlení není!
Vodorovná izolace není snad to bude držet sakra
Ale je to podle zedníka pryskyřice která vytekla a je to v prdel...!
asi nový potah...otazka je zda to mužu dát rovnou na to a co to uděla...psal jsem dnes do firmy odkud to mam tuen marmolit...natahoval jsem si to sám.
Nám se tedy stala podobná věc, na zaprevených místech zůstaly bílé fleky, protože se pryskyřice nedostala mezi kamínky, ale zaschla na povrchu. Kontaktovala jsem našeho výrobce a ten to se mnou konzultoval. Poradil, ať počkám do jara, že je nějaká možnost, že bílé skvrny zmizí, že v tomto nečase už nejsou pro zasychání a práci s tímto materiálem vhodné podmínky.
Pokud skvrny zůstanou, musí se marmolit očistit od prachu a znovu přetáhnout. Jde na to druhá vrstva, prý se nemusíme bát. Ale znamená to další investice. Zapravování lokální je vidět - nemá to takovou strukturu jako původní vrstva ... Nezkoušel jste někdo nějakou svépomoc? Třeba něčím zkusit nahřívat (horkovzdušnou pistolí prý ne, aby se nepoškodil materiál).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.