Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou digestoř?

Od: kyticka777® odpovědí: 17 změna:

dobrý den, poradíte jakou digestoř do kuchyně? výběr je obrovský a už si nevím rady. byla by nad dvouplotýnkový indukční vařič

kuchyň měří 4,10 x 4,60 výška 2,80

problém je v to, že místnost není oddělena dveřmi,ty jsme už pře lety vysadili, musím mít tedy i silnějsí digestoř? pro pořádek vedlejší místnost je o rozměrech 4,08 x 4,97 výška 2,60

a další část mého dotazu je taková, zvládne montáž digestoře průměrný kutil?( vývod bude přes zeď cca 30 cm rovnou ven) můj přítel by se to toho s velkou chutí pustil ale nejsem si uplně jistá :-D to, co mi tu poradíte mu šikovně přetlumočím a bude vše v pořádku :-D nerada bych ho urazila tím že mu nevěřím , je opravdu šikovný ale s tímhle nemá žádné zkušenosti a vidí to tak trochu jako Hurvínek válku :-D

všem děkuji za rady i názory,přeji pěkný den

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bgmaniac*
hodnocení

0x

Dobrý den,

montáž digestoře opravdu není žádný velký problém, na tuto velikost kuchyně skutečně zvolte nějakou výkonnější, klidně širší než je indukční dvouplotýnka. Odtah přes zeď udělat přímou, hladkou s mírným sklonem ven, aby případná kondenzovaná voda kapala ven z domu a ne do kuchyně a nezapomeňte na zpětnou klapku kvůli zamezení zpětného proudění studeného vzduchu. Kromě výkonu zvolte také co nejtišší. Hodně štěstí při výběru a montáži.

A použít předepsaný průměr trubky, a to včetně spojovacích částí a kolen, nikoliv menší!

bgmaniac*
hodnocení

0x

Zároveň dejte pozor, zda nemáte v kuchyni, případně otevřené místnosti s ní související kamna apod. Zapnutá digestoř může vytvořit větší podtlak než komín, na který je spotřebič napojen a může Vám vtahovat kouř dovnitř. Řešením by byl přívod dostatečného spalovacího vzduchu zvenčí.

hodnocení

ano, v kuchyni jsou i krbová kamna,tak teď jsem z toho jelen :-/ budu sice bez páry ale zase s kouřem v místnosti myslíte že by mohl vzniknout až takový podtlak?

jirbar*

Když otevřete všechna okna tak nebude. Jinak výkonnou digestoří obrátíte funkci komínu.

hodnocení

zase ale když otevřu okna v zimě vyvětrám všechno teplo, přemýšlím nasadit dveře zpět tím pádem by vznikl menší prostor(pouze kuchyň) digestoř s tímhle výkonem by snad nemusela ovlivnit tlak v místnosti,ne? přemýšlím o téhle digestoři šli by jste do ní? finace nejsou největší žádnou hyparádu si nemůžeme dovolit)

datart.cz/...

chceme jí upevnit na zeď bokem a přez heď rovou ven trubku,co myslíte to by šlo ne?

doplněno 26.09.13 12:29:

ty fotky ignorujte, nevím co se mi to tam hodilo.. platný je jen odkaz

bgmaniac*

Ideální řešení je zvláštní přívod vzduchu rovnou do kamen, je-li to technicky možné, potom digestoř nebude problém. Každopádně, pokud máte třeba nová plastová nebo dřevěná okna, která dobře těsní, nebude mít digestoř odkud brát vzduch, vznikne podtlak a nejspíš Vám kamna budou kouřit dovnitř, případně kouřit nebudou, ale nebudou chtít ani hořet, budete mít problémy s kvalitou spalování. Ono na tak velký prostor musí být digestoř dostatečně výkonná, aby měla smysl a potom pravděpodobně opravdu bude silnější než přirozený tah komína.

jirbar*
hodnocení

0x

Teorie říká že se má vzduch vyměnit 6x až 12x a počítají se propojené místnosti. Vy máte cca 110 metrů krychlových to už chce rovnou nějaký dvoumotorový co zvládne asi 700 metrů krychlových.

figurek*
hodnocení

0x

Montáž digestoře není nijak obtížná a zvládne ji i každá trochu šikovnější žena. Ale hlavně vám doporučuji vybírat digestoř podle hlasitosti zvuku. Některé hučí dost silně, pro lidi s dobrým sluchem až nesnesitelně. Dále vám radím, opatrně s výběrem a montáží digestoře zespodu na nějakou kuchyňskou skříňku. Tak se montují například malé digestoře Mora. Může se stát, že ze skříňky uděláte ozvučnici a pak vaši digestoř uslyšíte nejen vy, ale i vaši sousedé.

Takže jestli budete montovat digestoř na skříňku, nezapomeňte mezi ně vložit nějakou tlumící vrstvu.

hodnocení

chceme jí namontovat přímo na zeď bokem, a vývod trubkou přes zeď ven

hodnocení

0x

Moji mladí dodělali koupelnu, wc a kuchyň. V kuchyni mají digestoř, která se vysouvá a když jí není třeba, tak se zasune. Je úžasná, ale já nevím, jaká je to značka. :)

doplněno 26.09.13 15:21:

datart.cz/...

fiik*
hodnocení

0x

Dobrý den, jen mě tak napadlo proč odvádět vzduch z digestroře ven? Vždyt u mnohých modelů to jde udělat tak že vzduch se vrací přes uhlíkové filtry do vnitř místosti. Tím pádem by jste nemuseli řešit vývod přes zeď, kamna a ani dveře.

a je snad lepší furt řešit patrony s AU?

Nejjednodušší a nejlepší je to prát ven...

doplněno 07.10.13 07:11: Dokonce se už stalo že patrony se už nevyraběly tak se museli odvrtat a přeplnit... A nebylo to ono...

Co udělá uhlíkový filtr s vodou? Největší problém kuchyně je vodní pára.

hodnocení

všem děkuji za odpovědi, na problém s tlakem v místnosti jsem se poradila s komiíkem, když už tu byl vymetat komín, řekl že u digestoří s takhle malou výkoností tlak neovlivní. vše funguje jak má :)

bgmaniac*

Tak to je dobře - doufám, že jste se rozhodla pro digestoř s odvodem ven. Ta s vnitřní recirkulací Vám sice pomocí filtrů odstraní tuky, ale páry a vlhkosti Vás nezbaví. Pokud to funguje a neovlivní to tah komína, máte vyhráno :)

hodnocení

ano rozhodli jsme se pro vývod ven, ta recirkulace je sice dobrá věc ale šlo hlavně o to vyhnat všechnu páru z vaření pryč, přes flexi trubku do zahrady a jsme spokojeni. kamna to ani v nejmenším neovlivnilo :) pořídila jsem tuhle a zatím spokojenost

rozbaleno.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma montáž digestoře

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]