Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyražená fabka u vrat

Od: nowi odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám takový zajímavý problém. Někdo se mi u garážových vrat (starý dvoukřídlý) vyrazil fabku. Asi se snažil dostat dovnitř a nevěděl jak na to. Každopádně fabka je pravděpodobně zaražená dovnitř do garáže a já teď nemám možnost vrata odemknout, protože zámek zůstal zamčený. Nevíte někdo, jak si s tímhle poradit aniž bych musel zdemolovat vrata?

Díky za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ta FABka nebude zaražená v garáži, ale vylomená (to se dá poměrně snadno, na to zloděj nepotřebuje ani žádné zvláštní nářadí). Pokud tedy je otvor po vložce prázdný a nepřekáží v něm šroub původně vložku držící, zasuňte do otvoru náhradní vložku a zámek normálně odemkněte. Pokud tam ten šroub překáží, musíte zámek odemknout silnějším zahnutým drátem, nebo šroubovákem. To už ale chce základní znalost mechanismu zámku a trpělivost.

rnk*
hodnocení

2x

Garáž je téměř jistě vykradená. Zloděj rozlomil fabku a dveře odemknul a poté zase zamknul. Odemčete to vhodně zohnutým drátem nebo tam zvenku zasuňte novou fabku. Nejprve byste asi měl zavolat policii.

mirex*
hodnocení

2x

Pokud není zadlabací zámek nějak hodně poškozený, stačí šroubovákem odsunout (2x, podle toho jak bylo zamčeno) v horní části otvoru zásuvku (závoru). Chce to chvilku "poščórat". Je tam výstupek, který se původně odsouvá zub cylindrické vložky.

hodnocení

0x

Co to znamená "vyražená" fabka?

nowi
hodnocení

Já si teda nejsem moc jistý, ale je tam jen díra po fabce a plech okolo je celý poohýbaný dovnitř, jako by tam někdo něco zarazil. Tak jsem si říkal, jestli jí prostě nezarazil dovnitř a pak třeba nezdrhnul. V garáži jsem prakticky nic neměl, takže mám spíš starost o ta vrata.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]