Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz ohledně lepení umělého kamene na fasádu. Na fasádě mám novou "fajnovou" a manželka si rozmyslele, že chce kolem dveří nalepit umělý kámen. Ten jsme již koupili. Váha 1 m2 je 25 kg a tak mám obyvy, aby náhodou časem kus neupadl a někoho nepřizabil... Celkově bude na zdi 6 m2. Nechce se mě nová fajnová sundávat a tak mě napadlo, že fajnovou napenetruji, natáhnu lepidlo s perlinkou a ještě pojistím vruty ( přes perlinku) s nějakými podložkami s velkým průměrem ( ještě nevím jaké). Dal bych to na rastr cca 0,5 m2. Pak bych nalepil kámen. Nebo myslíte, že ty vruty jsou zbytečné?
Dík předem za odpovědi
doplněno 23.09.13 13:10:Doplňuji: je to starý dům, složení cihla - hrubá omítka - vnější štuk od cemixu - nenatřeno barvou.
Bál bych se 25 kg/m2 lepit na omítku. to je o zabití. Rozměřit, flexou říznout omítku, oklepnout a lepit na cihlu (tvárnici). Nebude to tolik přesahovat omítku a bude to držet. A asi to bude i méně práce i nákladů.
Hrubá je v pořádku a fajnová drží taky ( namátkově jsem to zkusil škrabákem a do "kříže" rýhy šroubovákem). Tu perlinku tam určitě dám a ty vruty taky. Na cihlu to okopávat nebudu, protože bude jistě nerovná. Nedělal to někdo na "fajnovou"?
Zdravím, rozhodně se vyvarujte lepit obklad přímo na fajnovou omítku. Fajnová vám obklad v žádném případě neudrží a i když nespadne hned, v budoucnu s tím budou jenom potíže. Pracuji s umělým kamenem již docela dlouho a obzvlášť u fasádních obkladů doporučuji realizaci prvně pečlivě zvážit, protože za vidinou ulehčení práce si později budete škubat vlasy, protože se Vám několikanásobně zvýší náklady a o bezpečnostním riziku nemluvě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.