Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trám v komíně

Od: tondaa* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, koupil jsem starší domek a zjistil jsem, že mám částečně zazděný trám v komíně. Komín je vyvložkovaný šamotovými vložkami. Chtěl bych to opravit tak, že část trámu, který jde přes komín nahradím železným kusem. Je to možné a bezpečné?
Poraďte prosím.
Tonda.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Todo, máte foto?

Železo do komína nepatří. Leda, že byste chtěl železem komín obejít.

doplněno 23.09.13 18:22:

Zdravím, příloha nikde..

tondaa*
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vá za Váš čas a ochotu. Fotku nemám a komín je na chatě kde v současné době nejsem. Pokusil jsem se to načrtnout a poprosit Vás zda byste se na to mohl podívat. Vím, že bych ty dva trámy mohl uřezat a udělat podporu kterou upevním na vedlejší trámy. Jednoduší se mi zdá propojit trámy železem - mám již jokl 40x60., přichytit 2 x 3 vratovými šrouby a jokl nechat opřený na kraji komínu. Prosím V8s o Váš názor.

Děkuje Tonda.

Příloha: náčrt.

tondaa*
hodnocení

Dobrý den, tak to dám znova.

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. A čím máš obezděný ty šamotové vložky a je mezi tím izolace? Nedovedu si představit ten trám v těch šamotkách. Ty trámy nejlépe hoří v nevložkovaných cihlových komínech, kde je žár za třeba štorckou cihlou a když ta odpadne, tak je z trámu topivo. A z krovů taky.Nech provést tu tesařskou výmněnu a bude navždy klid a bezpečí. Zas tolik práce to není.

paw*
hodnocení

0x
Dela se tzv. Vymena. Tesar vi a poradi.

jmhad*
hodnocení

0x

Protože železo nehoří,pak ano.A protože podle nového zákona si musíš každý rok nechat komín prohlédnout kominikem,pozvi si jej. On to stávající zřejmě zapíše jako závadu s skonzultuje řešení.A nebo řekne,že je vše OK.

komenik
hodnocení

0x

Železo sice nehoří, ale dobře vede teplo = skrz komín je špatně.

paldas*
hodnocení

0x

Nalezl sem při rekonstrukci stejný problem , revizak mi říkal at topim tak aby mi nedehetovali kamna a revizi mi dal. Jen prej musím zkrátit komín

humbucker*

Ahoj.? Skrať revizáka a topit můžeš pořádně stejně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]