Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Inzerce prodeje domů a stavba dřevostaby

Od: stihl odpovědí: 5 změna:

Ahoj spojím 2 dotazy do jednoho. Jsem mladý člověk bez závazků a pořád sem si říkal dokud nebudu mítvážný vztah a nebudu chtít bydlet se slečnou bydlení neřeším,ale nějak čas běží ženská žadná a já už byhc si rád začal pomalu něco stavět.

Bydlíme v centru města práci mám zatím 5 km od domu rodičů a mám 3 možnosti. 10 km od domu máme chalupu s pozemkem,kde by se dalo stavět,ale je to docela mimo civilizaci není tam plyn(to mi nevadí), internet bez šance,špatný signál mobilu, voda samozřejmě pouze ze studny,ale přisun dřeva a pozemek na stavbu domu zdarma problém je v tom ,že naši nejsou v důchodu aby mi to dali řekli zboř si to a postav si barák. matka si představuje,že si koupím byt budu tam a za 20 let třeba začnu stavětale o to nemám zájem chci hned jako mladý do baráku. další možnost je koupim parcelu blízko i chalupy i města,kde bydlím a psotavit levný domek,ale když se dívám,že nejlevnější 3+1 začínají na milionu říkaám si kde je háček? Potřebuju si vzít zhruba omek dejme tomu 100 metrů čtverečních a řict si tak dobře chci tohle tohle a tohle a dám za to 1,7 mil a to bude konečné né žadné skryté poplatky. Poslední možnost je podobná akorát,že bych ve stejné lokalitě koupil dům v polodezolátním stavu a udělal kompletní rekonstrukci případně přístavbu,protože chci v domě věci jako je sauna,pracovna atd. Hlavně co chci je vlastní voda i dkybych měl nechat koppat studnu, krb případně kotel na tuhá paliva to je věc která mi ušetří stovky korun měsíčně. tím se teda dostávám k druhému dotazu,kde hledáte inzeráty? s-realitách myslíte,že je většina realitek a inzerátů? hledám spíš neluxusní nabídky,takže bych je i čekal na neplacených servrech. Ještě se chci zeptat dá se stavět dům,třeba ta,že si udělám sám základy pří=adně aj desku a pak mi udělají podle projektu stavbu na klíč? Uvažuju u koupi bagříku,takže bych to využil a asi uštřil hodně,protože vybagrovat základy není otázka 5 tis.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

1. Zadejte si poptávku v realitkách v místech, kde byste chtěl stavět. Pohlídají vám nabídky a budou se snažit vám něco sehnat. A přitom sám si zadávat inzeráty do neplacené inzerce.

2. Základy i desku si můžete udělat sám, ale musíte mít vybranou firmu, která bude stavět dům. Každá firma má jiné požadavky na desku, aby vám firma desku přebrala a nemusel dodatečně dělat úpravy, což kolikrát nejde. Také jsem před časem o tomto způsobu stavění uvažovala.

luke237
hodnocení

0x
Nekolik nazoru:

1. drevostavba se da postavit i bez zakladove desky
  2. kolik stoji maly bagrik, aby se ti to vubec vyplatilo?
  3. stejne je to s vodou. Kolik stoji vrt nebo studna v porovnani s vodovodnim radem? Kvalita vody? Kanalizace? Navratnosti jsou strasne dlouhe a je kolem toho spousta starosti. Chapu, ze byt sobestacny je hezky ideal, ale vzdycky si spocitej, jaka je dlouhodoba navratnost toho reseni
  4. nekdo tady uz zminoval nejlepsi zpusob koupeni baracku - vyhnout se inzeratum kompletne, idealni domek si vyhlednout sam prochazkou v pozadovane lokalite a pak udelat majiteli nabidku s konkretni castkou (majitele si dohledas v katastralni mape).
  5. velka cast ceny domku na klic jsou mzdy a zisk spolecnosti. Jestli si to umis postavit sam z hranolu, tak usetris. Je to ale spousta prace, casu, uceni se, predelavek, naradi, ... . Na druhou stranu budes mit presne to, co chces a v kvalite, kterou chces (napr. zatepleni). S cenou vyrazne pod milion ale nepocitej ( za 600 tisic nebudes mit ani zachod).

hodnocení

0x
Do rekonstrukce bych asi nešel. Už kvůli tomu, že dobře tepelně izolačně provedená novostavba potřebuje zlomek nákladů na topení, které rostou každým rokem.

vlasatec*
hodnocení

0x
Inzerce bazos.cz tam je hodně unikátních inzerátů které nejsou v sreality.
stihl
hodnocení

Jasne tak bazos pouzivam aj na auta. to znam tam sem neco malo nasel,ale spis drahe velke domy.

ja si nemuzu lajznout neoc za 2 miliony,protoze na to mam malej plat a sem proste sam. pobavim se s otcem kolik by byl ochotnej pustit. je tezky najit neco v lokalite co chci jsou tu jen batovske ctvrtdomky a my mame samotni puldomek a uz to me leze na nervy je to male a stoji 3 mega. s tim stavenim to zatim nevidim kdybyhc mel treba 1,5 mega nasetrene da se za 20 let nasetrit,ale takto uz si na to asi nesahnu,protoze to je 2 mega barak 1 mega pozemek a pul mega vybaveni. bych se musle dobre ozenit a jak tak vidim dnesni mladi maji uplne,ale uplne hovno ani 10 tis na uctu. ja sem vyjimka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]