Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění cementového šumu

Od: tatik® odpovědí: 3 změna:

Obracím se na fórum s dotazem ,zda někdo nemá zkušenosti s ostraněním cementového šumu z břidlicového obkladu, který vznikl po spárování a čištění. Přžedem děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Když jsme před léty stvěli dům, tak jsem spárovala všechny obkklady a co mi nešlo oškrabat nebo setřít tak jsem to přetřela leštěnkou na nábytek. Bývala taková červená řídká a ne moc mastná a ono se to kakoby stratilo, no a časem se při úklidu všechno omylo a bylo to. Záleží jestli to máte v bytě nebo venku. Venku to zase časem oprší. Ještě je možné zkusit křišťálovou sodu do teplé vody a hrubý rejžák a drbat, ale to musí být spáry zaschlé. Jestli existuje na to nějaký přípravek nevím, jsem zvyklá poradit si co nejlevněji. Vyzkoušejte nejprv na malém kousku a uvidíte co se vám osvědčí.

hop®
hodnocení

0x

Pravděpodobně máte na mysli "šlem", zkusil bych použít obyčejnou vodu s octem, na odstraňování stop po stavebních materiálech často funguje až překvapivě.

Přípravek Diava (červená vodička na nábytek) by možná také pomohla, ale myslím že spíš jen dočasně skryje stopy a neodstraní příčinu, nevím, nemám vyzkoušeno.

hodnocení

0x

Lithofin MN Zementschleierentferner
MN Odstraňovač cementových
šmouh - pro přírodní
kámen, odolný vůči kyselinám.
Čistí nově položené i již používané
plochy. Odstraňuje
cenemtové šmouhy, ztvrdlé
zbytky nečistot, výkvěty, rez
a zbarvení rzí. Působí antikorozivně
u kamene, obsahujícího
železo. Nehodí se pro leštěný
a jemně broušený vápenec a
betonové tvárnice a ostatní
povrchy, citlivé na kyseliny.
. koncentrát
. se silným účinkem
. obsahuje kyseliny
Vydatnost: ca. 30 _ 50 m2/l. Zdroj Fa. Ardex

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]