Nejste přihlášen/a.
Obracím se na fórum s dotazem ,zda někdo nemá zkušenosti s ostraněním cementového šumu z břidlicového obkladu, který vznikl po spárování a čištění. Přžedem děkuji za odpověď.
Dobrý den. Když jsme před léty stvěli dům, tak jsem spárovala všechny obkklady a co mi nešlo oškrabat nebo setřít tak jsem to přetřela leštěnkou na nábytek. Bývala taková červená řídká a ne moc mastná a ono se to kakoby stratilo, no a časem se při úklidu všechno omylo a bylo to. Záleží jestli to máte v bytě nebo venku. Venku to zase časem oprší. Ještě je možné zkusit křišťálovou sodu do teplé vody a hrubý rejžák a drbat, ale to musí být spáry zaschlé. Jestli existuje na to nějaký přípravek nevím, jsem zvyklá poradit si co nejlevněji. Vyzkoušejte nejprv na malém kousku a uvidíte co se vám osvědčí.
Pravděpodobně máte na mysli "šlem", zkusil bych použít obyčejnou vodu s octem, na odstraňování stop po stavebních materiálech často funguje až překvapivě.
Přípravek Diava (červená vodička na nábytek) by možná také pomohla, ale myslím že spíš jen dočasně skryje stopy a neodstraní příčinu, nevím, nemám vyzkoušeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.