Nejste přihlášen/a.
Zdravím, cca za měsíc si nechám instalovat novej kotel (náhrada za štarý) a rád bych předešel tomu že po po 3letech budou téct kouhoty na trubkách u kotle. Má někdo typ na opravdu kvalitní kohouty? díky teď tady máme 3-4 roky starý kouty (made in italy) a tečou.
já mám kohout na odstavení jedné větve a k odstavení bojleru . Pokud se používají tak jen tak nepotečou ,pokud se otevře jednou za rok tak za chvylku poteče každej
Aha, já měl za to že to je kšunt, ale nadruhou stranu když se topí tak se snima hejbe každý den, Mám tam tři a jeden je upně orezlej a zatuhlej. Nehejbe se snima akorád v létě.
Mám ten samý problém,mám kotel 9 let už tam budu měnit 4 kohout.Nebo to dám napřímo a bude klid.Přestal jsem topit a začalo to kapat.Dá se kohout zavařit?
Ahoj. Nejde, nedělá se to. Co jde, že se to místo po něm nahradí trubkou a ta se zavaří. Pokud tam chceš mít nějaký ventil se kterým se bude dát občas pohnout, dej si tam mosazný s matkou kolem hřídelky, co je těsněn pomocí provazce a tou matkou je utahovaný. Kuláky nemají kovový vnitřek a když se s nima nehýbe, tak po usazení vodního kamene, tu kouli ten vodní kámen poškrábe a ventil začne téct. Jako výtokový vydrží tak dva roky, ale to jen na konci rozvodu a dá se pak snadno vyměnit. U kotle by musel být někde u šroubení.
Jsem toho názoru, že jakýkoliv kulový ventil je časovaná bomba. Když se s nim nehýbe je to špatně, když se používá, je to taky špatně. Dávejte si proto pozor kam ten ventil dáváte. Určitě ho budete jednou měnit a pak nadávat. A nejhorší jsou plastové ventily na PPR potrubí. Zvláště když takový ventil navaříte na trubku tak šikovně, že je třeba hned u zdi, skrz kterou ta trubka prochází. Aspoň jedno šroubení k němu dejte.
jj, asi před týdnem jsem chtěl vypnout vodu od jednoho ramene v baráku, plastový kulák a za boha jsem sním nepohnul. musel jsem tedy vodu vypnout vodu po celém domě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.