Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní kulové kohouty

Od: kahsa* odpovědí: 10 změna:

Zdravím, cca za měsíc si nechám instalovat novej kotel (náhrada za štarý) a rád bych předešel tomu že po po 3letech budou téct kouhoty na trubkách u kotle. Má někdo typ na opravdu kvalitní kohouty? díky teď tady máme 3-4 roky starý kouty (made in italy) a tečou.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
A na co ty kulove ventily potrebujes? Na zavirani vody do kotle? Neni to zbytecne?.
Nejak nepobiram k cemu tam mit kohoutek.
kahsa*
hodnocení

ano na uzavírání vody. Když jde kotel na čerpadlo nebo na samotíž.

doplněno 23.09.13 19:45:

ano ještě k bojleru který budu dávat a v budoucnu chci dávat aku nádrž tak třeba taky bude tam kohout potřeba.

pfpetr*
hodnocení

0x

já mám kohout na odstavení jedné větve a k odstavení bojleru . Pokud se používají tak jen tak nepotečou ,pokud se otevře jednou za rok tak za chvylku poteče každej

občas je potřeba s nimi hnot,jiak mam takové které mají klasickou ucpávku která se dá pritáhnout či vyměnit,kouknu vám na název jestli bude-))3 roky a bezproblémů drží

kahsa*
hodnocení

Aha, já měl za to že to je kšunt, ale nadruhou stranu když se topí tak se snima hejbe každý den, Mám tam tři a jeden je upně orezlej a zatuhlej. Nehejbe se snima akorád v létě.

miram

Mám ten samý problém,mám kotel 9 let už tam budu měnit 4 kohout.Nebo to dám napřímo a bude klid.Přestal jsem topit a začalo to kapat.Dá se kohout zavařit?

humbucker*

Ahoj. Nejde, nedělá se to. Co jde, že se to místo po něm nahradí trubkou a ta se zavaří. Pokud tam chceš mít nějaký ventil se kterým se bude dát občas pohnout, dej si tam mosazný s matkou kolem hřídelky, co je těsněn pomocí provazce a tou matkou je utahovaný. Kuláky nemají kovový vnitřek a když se s nima nehýbe, tak po usazení vodního kamene, tu kouli ten vodní kámen poškrábe a ventil začne téct. Jako výtokový vydrží tak dva roky, ale to jen na konci rozvodu a dá se pak snadno vyměnit. U kotle by musel být někde u šroubení.

pavelv*

Jsem toho názoru, že jakýkoliv kulový ventil je časovaná bomba. Když se s nim nehýbe je to špatně, když se používá, je to taky špatně. Dávejte si proto pozor kam ten ventil dáváte. Určitě ho budete jednou měnit a pak nadávat. A nejhorší jsou plastové ventily na PPR potrubí. Zvláště když takový ventil navaříte na trubku tak šikovně, že je třeba hned u zdi, skrz kterou ta trubka prochází. Aspoň jedno šroubení k němu dejte.

kahsa*
hodnocení

jj, asi před týdnem jsem chtěl vypnout vodu od jednoho ramene v baráku, plastový kulák a za boha jsem sním nepohnul. musel jsem tedy vodu vypnout vodu po celém domě.

pavelv*

Já mám opačný případ, po zavření protéká(kape). Bohužel je to uzávěr ven, no přišel jsem na to v zimě podle obrovského rampouchu :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]