Nejste přihlášen/a.
Zdravim, mam dotaz zda muze vest drat z hromosvodu pod zateplenim. Zatepluji sokl a pristi tyden uz nastoupi fasadnici tak jestli se to muze tak ho dam uz pod soklovy polys. Diky
bud díra v poliši ale my jsme tam osazovaly montážní krabici asi 15na15 a na výčko přišla omítka.Nic neni vydět a elektrikář to dokáže přeměřit . Při zásahu bleskem se ten drát ale dokáže prý i rozžhavyt my použily vatu tý se nic nestane u poliše to může být průser
Vážený pane, lepší řešení než svod od bleskosvodu v polystyrenu je nemít vůbec žádný hromosvod.
Pokud neplánuje požár domu, prodlužte úchyty bleskosvodu, tak aby byl svod byl v předepsané vzdálenosti od fasády. Když jsem to nedávno zařizoval pro 8 patrový panelák tak to stálo 7000,- za hromosvodáře. A to šlo o 2 svody. Mimochodem některé firmy požadovaly za tutéž práci 30 000,- K tomu zkontroloval všechy spoje na střeše a provedl revizi.
Ano LZE TO a normy to připouští!Ale nesmí to být obyčejný drát (klasický svod v pozink.oceli nebo měď )Na takovou montáž musí být spoje mimo zateplení tj vyústění ze zateplení pod střechou a dole při zemi a ještě drát nevím dle norem ale musel se koupit drát v bužírce (byl Al ,takže šel perfektně narovnat,).Taky se todělalo na normální omítce,ale zase byl v husím krku (co to bylo za drát si nepamatuji je to již asi 7 roků)
Já Vás zdravím, dovolím si otevřít tohle starší téma.
Zateplují nám fasádu minerální vatou (bytovka, zvýšené přízemí a patro) a rád bych se zeptal, jestli není problém se schováním stávajícího hromosvodu do fasády, nebo je lepší ho zakotvit znovu ven. Hromosvod je původní, někdy z 50. let, drát nevím z čeho je, jestli hlína, nebo pozink.
Parťák od firmy by ho prý schoval do chráničky, ale já mám strach, že při první bouřce do toho bací a odletí dvoumetrový pruh izolace okolo. Blesk je sviňa...
Má někdo zkušenosti, jak se to dnes řeší?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.