Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hromosvod pod zateplenim?

Od: martina4* odpovědí: 17 změna:

Zdravim, mam dotaz zda muze vest drat z hromosvodu pod zateplenim. Zatepluji sokl a pristi tyden uz nastoupi fasadnici tak jestli se to muze tak ho dam uz pod soklovy polys. Diky

Hromosvod pod zateplenim?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pfpetr*
hodnocení

3x

měl by být v chráničce a musí být zachován přístup k veškerým spojům

Dokud Vám do baráku neuhodí, tak nevadí. Potom budete mít jiné otázky.

martina4*
hodnocení

To znamena, ze jak je v pulce spoj tech dratu tak tam by musel byt vyrezany polystyren?

pfpetr*

bud díra v poliši ale my jsme tam osazovaly montážní krabici asi 15na15 a na výčko přišla omítka.Nic neni vydět a elektrikář to dokáže přeměřit . Při zásahu bleskem se ten drát ale dokáže prý i rozžhavyt my použily vatu tý se nic nestane u poliše to může být průser

zajixxx*

Blbost, zkrádka pod polyš ani do něj hromosvod neukládat, ani nepokládat. Hromosvod min 10cm od polyše. Bez diskuzí...

rnk*
hodnocení

2x

Vážený pane, lepší řešení než svod od bleskosvodu v polystyrenu je nemít vůbec žádný hromosvod.

Pokud neplánuje požár domu, prodlužte úchyty bleskosvodu, tak aby byl svod byl v předepsané vzdálenosti od fasády. Když jsem to nedávno zařizoval pro 8 patrový panelák tak to stálo 7000,- za hromosvodáře. A to šlo o 2 svody. Mimochodem některé firmy požadovaly za tutéž práci 30 000,- K tomu zkontroloval všechy spoje na střeše a provedl revizi.

kratast*

dobrovolně si připravujete topenište ve svém domě. platí co bylo napsáno výše.

figurek*
hodnocení

2x

Řekněte si toto : I slabý blesk pustí do bleskosvodu 20 tisíc ampér. Silnější i 100 tisíc, i více.

Já vás nechci strašit, ale montovat bleskosvod je práce pro odbornou firmu a ne pro kutily.

jmhad*
hodnocení

1x

to bude fungovat jako dobrý podpalovač baráku

martina4*
hodnocení

Ale uz jsem to videl na nejakem baraku, taky se mi to nezda. Proto se ptam. Diky

edyss*
hodnocení

0x

Viz strana 19:

fei1.vsb.cz/...

hodnocení

0x

Ano LZE TO a normy to připouští!Ale nesmí to být obyčejný drát (klasický svod v pozink.oceli nebo měď )Na takovou montáž musí být spoje mimo zateplení tj vyústění ze zateplení pod střechou a dole při zemi a ještě drát nevím dle norem ale musel se koupit drát v bužírce (byl Al ,takže šel perfektně narovnat,).Taky se todělalo na normální omítce,ale zase byl v husím krku (co to bylo za drát si nepamatuji je to již asi 7 roků)

hodnocení

0x

Já Vás zdravím, dovolím si otevřít tohle starší téma.

Zateplují nám fasádu minerální vatou (bytovka, zvýšené přízemí a patro) a rád bych se zeptal, jestli není problém se schováním stávajícího hromosvodu do fasády, nebo je lepší ho zakotvit znovu ven. Hromosvod je původní, někdy z 50. let, drát nevím z čeho je, jestli hlína, nebo pozink.

Parťák od firmy by ho prý schoval do chráničky, ale já mám strach, že při první bouřce do toho bací a odletí dvoumetrový pruh izolace okolo. Blesk je sviňa...

Má někdo zkušenosti, jak se to dnes řeší?

hujer

Jak píší výše nenene! dalbych aspoň 10cm od fasády!

Obojí je možné. Už jste někde viděl, že by to blesk udělal?

hodnocení

0x
Taky si dovolím něco přihodit.
Na omítce=HROMOSVOD
Pod omítkou =SVOD
Kupte jen kvalitní prvky na hromosvod.
A jinak když se to dělalo pod fasádu, tak šli na jistotu a certifikovaný hromosvodovy izolovaný "drát" kotvili přes zavitovku chemickou kotvou

hodnocení

0x

Může a běžně se to dělá i u bytových domů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]