Nejste přihlášen/a.
Ahoj
- ještě nikdy jsem nejedla lilek - ale partner mi včera přinesl 2 kg lilků ve slevě .
Jeden jsme usmažili v trojobalu - ale co dál s ním.?-! Mně připadá dost hnusný, měkký a rozbředlý. Taky mi dost "smrdí" - mám ho vyhodit-? - a dá se jíst syrový-?! - No, už si ho nikdy nekoupíme - jenom tak - Marcela.
doplněno 21.09.13 17:18:- a vůbec nechápu, proč je normálně tak drahý - já bych za něj nedala ani korunu, natožpak kolem 40 kč.
Obalovat a smažit lilek by mně v životě nenapadlo. Jinak ho mám velmi ráda a dávám si ho do hodně jídel. Grilovaný, jen tak na pánvi opečený do těstovin, do rizota - italského, ne do těch smíchaných zbytků. Zapečený s rajčaty a sýrem, zkrátka je to delikatesa. Jistě, nemůže chutnat všem, ale dost možná se připravujete o kulinářský zážitek jen díky nevhodné úpravě.
Lilek pokrájet, posolit a nechat vypotit vodu. Zprudka oerstovat. Tento polotvar jde přidávat do zeleniny., mletého masa, těstovin,
pro "brok a ostatní"
- zbylý lilek jsem nakrájela na kostičky - vodu jsem "vypotit " nenechala (protože mi hořký nepřipadá) - ale osolila a restovala ho s trochou koření na "čínu" . Takto byl opravdu lahodný - udělala jsem si z této směsi velice dobré rizoto, přidala jsem ještě pár žampionů. Děkuju za odpovědi. Marcela.
- Ale smažený v trojobalu nebyl taky špatný - jenom byl pro mne poněkud "rozbředlý" - asi se má osmažit rychle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.