Recepty s lilkem

Od: Datum: 21.09.13 17:15 odpovědí: 6 změna: 22.09.13 14:21
avatar

Ahoj

- ještě nikdy jsem nejedla lilek - ale partner mi včera přinesl 2 kg lilků ve slevě .

Jeden jsme usmažili v trojobalu - ale co dál s ním.?-! Mně připadá dost hnusný, měkký a rozbředlý. Taky mi dost "smrdí" - mám ho vyhodit-? - a dá se jíst syrový-?! - No, už si ho nikdy nekoupíme - jenom tak - Marcela.

doplněno 21.09.13 17:18:

- a vůbec nechápu, proč je normálně tak drahý - já bych za něj nedala ani korunu, natožpak kolem 40 kč.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 21.09.13 17:21

lilek se tedy moc na obalení nehodí to se nedivím, že nechutnal ...najděte si recepty a pak budet mluvit jinak

jo to delikatesa když se dobře připraví a hlavně se musí nechat vypotit ... zapékaný a grilovaný a taková musaka - to je něco

syrový se nejí

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 21.09.13 17:24
avatar

Na jihu Evropy ho grilují a přidávají jako přílohu ke spoustě jídel. My to tak neumíme tak nám nechutná.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 21.09.13 17:31
avatar

Mati ho jednou rozkrojila podél napůl mírně vydlabala a nalnila sekanou přiklopila k sobě a upekla , potá se to krájelo jako celek a nebylo to špatné .

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pb®
Datum: 21.09.13 18:33

Obalovat a smažit lilek by mně v životě nenapadlo. Jinak ho mám velmi ráda a dávám si ho do hodně jídel. Grilovaný, jen tak na pánvi opečený do těstovin, do rizota - italského, ne do těch smíchaných zbytků. Zapečený s rajčaty a sýrem, zkrátka je to delikatesa. Jistě, nemůže chutnat všem, ale dost možná se připravujete o kulinářský zážitek jen díky nevhodné úpravě.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: brok*
Datum: 22.09.13 09:07

Lilek pokrájet, posolit a nechat vypotit vodu. Zprudka oerstovat. Tento polotvar jde přidávat do zeleniny., mletého masa, těstovin,

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.09.13 14:21
avatar

pro "brok a ostatní"

- zbylý lilek jsem nakrájela na kostičky - vodu jsem "vypotit " nenechala (protože mi hořký nepřipadá) - ale osolila a restovala ho s trochou koření na "čínu" . Takto byl opravdu lahodný - udělala jsem si z této směsi velice dobré rizoto, přidala jsem ještě pár žampionů. Děkuju za odpovědi. Marcela.

- Ale smažený v trojobalu nebyl taky špatný - jenom byl pro mne poněkud "rozbředlý" - asi se má osmažit rychle.

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.