Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si myslíte o družstevním bydlení?

Od: m86m® odpovědí: 9 změna:

Ahoj rádci jaké pro a proti mají podle Vás družstevní byty a jaké pro a proti byty v OV. Podle mě sousedské vztahy v takových panelácích fungují daleko lépe protože pořád je tu na nepřizpůsobivé nájemníky nějaká páka, na druhou stranu spousta lidí mi tvrdí že by do družstevního nešli protože by se nájemník mohl stát obětí nějakého švindlu, ale nic mě nenapadá.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

OV - muzes v pohode tim rucit dostanes jednoduse hypoteku , kdyz chces muzes ho pronajimat atd... u DV ti to musi schvalit druzstvo a platis kdyz tak naky poplatek

pt®
hodnocení

0x

Byt v OV je výhoda, v tom, že s ním můžete nakládat, jako s nemoitostí a v případě většího úvěru, budete za solventního dlužníka. Spíše to vidím výhodu pro mladé. Byt v DV, vidím, jako výhodu pro starší lidi, kteří nemusí v případě úmrtí jednoho z partnerů, vyplácet horentní sumy dědicům. Jen můj pohled na věc. - pt

hodnocení

0x

družstevní je v dneš ní době podvodníků a švindlu tak trochu nejistota, nemáte nic v ruce. Pokud nedejbože družstvo krachne, stanou byty ve správě exekutora. U nás je družstevníků hodně a vlastnící mají nevýhodu, že nemají moc hlasů a všechno jim je direktivně ukládáno. DB mají jednu velkou výhodu, pokud jste členem družstva a jednou se budou byty dle zákona všechny převádět tak na družstevníky se bude rozdělovat zisk. V případě družstev, které byly schopné se může jednat o vysoké částky peněz k rozdělení mezi družstevníky, alespoň takto zhruba mi to bylo nedávno sdělováno. podle mě je OV větší jistota, jste zapsán na KN.

buss
hodnocení

0x

Prošíím, co to je OV?

instalater*

buss - OV = osobní vlastnictví , ale pšššt . Nikomu to neříkej.

buss

aha, já myslel, že je to v OV, Ostravě, ale klidně to rozkřičím, ono totiž to "OV" padlo s komunistama, takže neexistuje! Mrkněte do OZ.

bussy o slovíčkaření tu opravdu nejde. jde o to že je byt buď ve vlastnictví osoby nebo jej má jen smluvně vztažený k družstvu smlouvou o nájmu. Když máte zahradu nebo pole, to snad není vlastnictví pricipíálně jako takové?

notarskaporadna
hodnocení

0x

Družstevní byt pořídíte levněji než byt v osobním vlastnictví a při prodeji družstevního bytu se Vás netýká daň z převodu nemovitostí. Tím ovšem výhody končí.

instalater*
hodnocení

0x

V mé lokalitě je to tak , že družstevní byty jsou o hodně levnější než OV , jelikož se na ně nedá vzít hypotéka . Po pozdějším převodu do OV potom nabydou na hodnotě. U 3+1 to někdy dělá i půl mega.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]