Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit a ošetřit parkety

Od: rudiik® odpovědí: 5 změna:

Zdravím zdejší koumáky!

Mám ve starém domě většinu podlah z parket. Kvůli izolacím jsem je musel rozebrat, ale rád bych je ještě použil. Samozřejmě jsou za ta desetiletí dost zašlé, ve spárách je letitý bordel a podobně. Základní hrůbé očištění asi problém není, ale přemýšlím, čím je dovyčistit a pak nějak ošetřit. Poradíte jak na to?

doplněno 04.10.13 09:09:

Mělo by třeba smysl je vylouhovat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

Znovu položené parkety přebrousit, opravit spáry. A pak je na Vás, zda navoskovat nebo nalakovat. Mockrát se to tu už řešilo, zkuste si dát do vyhledavače parkety a pak už můžete jenom číst a čís... A za mě : parkety a prkna jsou na zemi daleko krásnější než všechny ty moderní plovoucí podlahy *palec*

doplněno 21.09.13 11:07:

číst a číst...

hodnocení

Ja mel na mysli cim spis osetrit rozebrane parkety pred pokladkou. Nektere byly ve vlhkem prizemi, tak kvuli konzervaci.
sebod*

Určitě se Ti ozve někdo zkušenější. Já se domnívám, že jestli to nebylo vyloženě mokré prostředí, tak parkety až tak žádnou vlhkost nenatáhly. Takže bych si s nějakou konzervací hlavu nelámala.

funas

Pokud nejsou vlhké není duvod je čimkoli ošetrovat max možná čirým lignofixem ale pokud jdou suché parkety do sucha není pro to důvod

erikretr*
hodnocení

0x

Zdravím!Já sem na parkety použil tohle eletrický čistič parket mám to doma někdde na pudě ale doporučil bych nějaký čistič parket

shop.vorwerk.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]