Nejste přihlášen/a.
Zdravím zdejší koumáky!
Mám ve starém domě většinu podlah z parket. Kvůli izolacím jsem je musel rozebrat, ale rád bych je ještě použil. Samozřejmě jsou za ta desetiletí dost zašlé, ve spárách je letitý bordel a podobně. Základní hrůbé očištění asi problém není, ale přemýšlím, čím je dovyčistit a pak nějak ošetřit. Poradíte jak na to?
Mělo by třeba smysl je vylouhovat?
Znovu položené parkety přebrousit, opravit spáry. A pak je na Vás, zda navoskovat nebo nalakovat. Mockrát se to tu už řešilo, zkuste si dát do vyhledavače parkety a pak už můžete jenom číst a čís... A za mě : parkety a prkna jsou na zemi daleko krásnější než všechny ty moderní plovoucí podlahy
číst a číst...
Určitě se Ti ozve někdo zkušenější. Já se domnívám, že jestli to nebylo vyloženě mokré prostředí, tak parkety až tak žádnou vlhkost nenatáhly. Takže bych si s nějakou konzervací hlavu nelámala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.