Nejste přihlášen/a.
Co stím má společného bojler? Ten samozřejmě nepotřebujete.
Nemyslel jste akumulační nádobu na topnou vodu?
Jinak ten kotel je pěkně sežranej a nevěřím že vydrží topit celou sezonu.
a já vím,to byl jenom příklad,a budu k tomu potřebovat čerpadlo aby mi to hnalo do rádiátoru nebo to ohřívá pára?
Pokud ten inzerát ještě platí, docela se mi to hodí , byl bych ale rád, kdyby jste mi ten kotel také přivezl, a uvedené peníze mi dáte osobně, sice není to pro mne kdovíjak dobrý džob, no ale dejme tomu ...už jsem měl horší věci
Dobrá omlouvám se, ale sakra o jaké páře to mluvíte? V kotli, trubkách a radiátorech je pouze samá voda, která ohřívá celou soustavu a cirkuluje buď pomocí fyzikálních zákonů - hovoříme, že system topení je samotížný, čili samooběhový nebo pomocí teplovodního oběhového čerpadla.
ohřívají to tuhá paliva hlavně si to nezapojujte sám neni to až tak jednoduché jak se může zdát
mě je jasný že to ohřívají tuhá paliva,ale ptal jsem se jestli tu vodu z kotle musí tlačit čerpadlo nebo tam stačí když jde do rádiátorů pára.
Vodu do radiátorů může ale také nemusí tlačit čerpadlo.
Nepíšete jaké máte radiátory, jaké trubky, jestli máte trubky vyspádované, atd...
v ideálním případě jsou zapojeny dva okruhy . V prvním je kotel a okruh má pracovní teplotu 65- 90st. v druhém je čerpadlo a radiátory připojený je přes termostatický ventyl a dál je v něm směšovací ventyl na kterém se nastavuje teplota otopné vody většinou něco kolem 60st. pokud je v kotly pára tak je to průser a nemusí to dopadnout dobře
doplněno 20.09.13 20:17:čím případně jak topíte ted?
až bude pára tak se to bude vařit a nastane výbuch,pokud dřív nezareaguje dřív pojištovák či nepraskne kotel nebo trubka.jinak čerpadlo je potřeba pokud to není samotížný system,a tohle kupovat za 3 tis je nesmysl to není ani za cenu šrotu.kolem 6 tis jsou tu hodně lepší kotle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.