Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmrazená vejce

Od: life007* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

v lednici mám plato vajec a včera jsem s hrůzou zjistila, že vejce, která jsou vzadu mi zmrzla a popraskala :( Dají se ještě použít nebo je musím vyhodit? Četla jsem, že by jim nemělo nic být, ale moc tomu nevěřím. Je tu ještě někdo, komu se to stalo?

(Pokud jde o ledničku, u té jsem hned přenastavila teplotu.)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Já je taky mrazim, ale zvlášť bílky a žloutky :-D nechejte zmrazene do upotrebeni.
doplněno 20.09.13 12:26:
Rozmrazeny žloutek nemá vůli se rozmichat, tak ho rozmixuju s bílky ;)
Zmrazená vejce
Zmrazená vejce #2
life007*
hodnocení

:) Nikdy by mě nenapadlo, že se dají takhle žloutky a bílky uchovávat na pozdější dobu. A jak dlouho v mrazáku vydrží?

Netuším, ale bílky jdou pak slehat bez problémů! ;)
doplněno 20.09.13 12:47:

stačí je dát zmrazit např do kelímku od jogurtu. Po zmrazení nahřát kelímek v teplé vodě a vyklepnout, pak do sáčku a zpět do mrazáku.

life007*
hodnocení

:) teď už se nebudu bát kupovat větší množství vajec v akci.

rnk*

Pozoruhodné! Člověk se pořád učí.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, myslím, že vyhodit je škoda. Nechal bych ta popraskaná rozmrznout a hned je použít, ale rozhodně je už neskladovat. Použít spíše asi do vaření nebo pečení. Zdravím!

doplněno 20.09.13 12:19:

Našel jsem tuto radu viz citace: "Zmrzlé vejce vložíme do čisté osolené vody. Necháme jej chvíli v roztoku a potom se opět hodí k úpravě pokrmů."

doplněno 20.09.13 12:28:

Nemáte zač. A prý není ani problém s jejich šleháním a "fungují" normálně.

life007*
hodnocení

Skvělé, děkuji :)

uska*
hodnocení

0x

Já také mrazím na jaře vejce, když nové slepičky začínají snášet. Jsou to malá vejce a v zimě z nich peču. Do plastových kelímků (nejlépe od kafe z automatu) vyklepnu dvě vejce, kelímky naskládám na tác a zmrazím. Příští den vejce z kelímků vyklepnu do sáčku a mám v jednom sáčku 10 báboviček. Odebírám dle potřeby. Je fakt, že jsem nezkoušela oddělit zmrazené bílky od žloutků, nevím zda by to šlo.

alusska*
hodnocení

0x

Kolegyně z práce to dělá tak, že vždy, když má přebytečný bílek, tak ho vyleje do skleničky do mrazáku, kde má již od předtím několik bílků. Vždy, když jich má 5,tak z toho upeče buchtu. Jsou zmražované postupně, na sebe a nic se jim nestane. Jdou i ušlehat.

tonny*
hodnocení

0x

Vajíčka můžete bez problémů použít. Dokonce bych vám rád doporučil a poradil zkuste dát vajíčka zmrznout schválně i se skořápkou. když je poté eště zmrzlá oloupete, obalíte a usmažíte jako japonskou tempuru tak vám budou velmi chutnat. Díky zmražení se zesílí chuť žloutků. podávejte s horkou rýží a Hoisin omáčkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]