Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrokotel Protherm

Od: life007* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

najde se tu někdo, kdo má zkušenosti s tímto kotlem? Jedná se konkrétně o Rejnok 24. Myslím si, že ho absolutně neumím používat tak, aby to pro mě bylo ekonomické a zároveň to mělo nějaký efekt :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

0x

A jaký konkrétně máte problém? S regulací? Nebo s čím? Elekrokotel má sice vždy téměž 100% účinnost, přesto díky cenám elekřiny nikdy nebude patřit nezi ekonomické zdoje tepla.

doplněno 20.09.13 10:03:

Otevřete ventily na radiátorech naplno a na termostau nastavte teplotu jakou chcete mít v místnosti. Pokud v nějaké místnosti (v jiné než té s termostatem) bude horko, příškrťte termostatický ventil.

life007*
hodnocení

Nevím, na kolik stupňů si nastavit kotel, aby tak rychle nechladnul, ale zároveň nebylo přetopeno. Na radiátorech mám termoventily a v obýváku termostat (o něm ale nejsem přesvědčená, že funguje).

Tam kde je termostat se ventily nedávají, pokud je máte, otevřete je tam na plno. Podle toho funguje právě termostat. :)
life007*
hodnocení

Právě, že termoventil tam je a mám ho puštěný naplno, protože jsem to už někde četla, ale myslím si, že ten termostat nefunguje, protože v obýváku bylo děsné dusno, rozhodně tam nebylo 21stupňů, na které jsem termostat nastavila.

rnk*

Pokud máte moderní digitální termostat tak na něm vidíte i teplotu v místnosti i to jestli je sepnutý či ne. Také se mohlo stát, že se pokazil.

life007*
hodnocení

To právě ne, je obyčejný, dokonce nemá ani žádnou kontrolku, podle které bych to poznala. Asi se bude muset koupit nový :(

fribble*

Já mám už řadu let Honeywell s týdenním programováním a nedám na něj dopustit.

Nový kupovat můžete..ale nemusíte.

I starý bez LCD displeje si seřídíte s pomocí pokojového teploměru tak jak potřebujete.

Ovšem pravda je, že slušný nový...s LCD a týdenním programováním vyjde na něco mezi 1300-1800Kč..

rnk*

Termostat i se všemi funkcemi se dá koupit za 700,- až 1000,- Kč.

doplněno 20.09.13 17:15:

termostaty.heureka.cz/...

stavbaeu.cz/...

eprovas.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotel protherm
Otázky na téma protherm

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]