Domácí klobásy jsou měkké

Od: Datum: 19.09.13 19:20 odpovědí: 6 změna: 20.09.13 12:29
Dobry vecer mam dotaz koupil jsem 3kyla domacich klobas ale jsou takova blativa mohu je dat treba nekam vyschnout? Nepokazim tim neco? Dekuji za rady
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: isteron
Datum: 19.09.13 20:09

Asi sú čerstvé. Stačí ich vyvesiť do komory voľne na drevené tyče, uviazať za špagáty, podobne ako sú zavesené salámy v mäsiarskych predajniach. Miesnosť musí byť vetraná a suchá. Ak sú dobre vyúdené, oni časom vyschnú a stvrdnú. A budú vyzarať tak ako ich predávajú v predajni a budú sa aj lepšie krájať.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: isteron
Datum: 19.09.13 20:12

Predpokladám, že sú udené. Ak nie sú, tak dať vyúdiť, alebo vložiť do mrazničky. Ale vtedy naberú do seba vlhkosť.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.09.13 20:27

Pokud si nechcete klobasky zničit nebo usušit či znehodnotit, např. tím, že máte nevyhovujiící komoru či špajzku a atd, já osobně bych koupil kvalitní zelí a klobásky bych sterilizoval se zelím v klasických asi litrových sklenicích, až si je např. v zimě vyndáte a přidáte dobré vařené bambory, které mohou být klasickým způsobem opaprikované a třeba i s cibulkou tak si vzpomenete na sanya, jaká je to bašta. Pochoppitelně můžete i bez zelího, myslím, že jsme přidávali lžíci sádla. Myslím že do sklenice přijdou asi 4 ks ( cca) Podle mne sterilizace po dobu asi 1 hodiny.

doplněno 19.09.13 20:34:

Raději doplním - kdyby klobásy nebyly uzené ale byly čerstvé, sterilizujte 3 hod.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: rnk*
Datum: 19.09.13 21:52

Klobásky je možno zavařit. Dát do sklenice, zalít do poloviny vodou a zavařit. V lednici pak vydrží bez problému rok. Mimo lednici půl roku.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.09.13 22:42
avatar

Já bych se vrátila tam, kde jsem je koupila a zeptala, co s nima mám dělat, aby se mi nezkazily. Pokud jsou neuzené, určitě bych je nikam nezavěšovala, protože zplesniví. A proč jste kupoval "blátivé" klobásky? Já vím, moje otázka je asi trochu divná, ale já bych se zeptala prodejce, jak mám postupovat dál, abych je mohla v klidu, a bez obav o zdraví, konzumovat.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 20.09.13 12:29
avatar

se obávám, že jestli dáte vaše klobásky někam vyschnout, pak si jich nejdříve všimnou masařky a hned po nich myši.

Rozumější řešení by bylo klobásy doudit. Aspoň na hodinu je šoupnout do vyhřáté udírny, hned by byly lepší.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.