Nejste přihlášen/a.
Já bych se vrátila tam, kde jsem je koupila a zeptala, co s nima mám dělat, aby se mi nezkazily. Pokud jsou neuzené, určitě bych je nikam nezavěšovala, protože zplesniví. A proč jste kupoval "blátivé" klobásky? Já vím, moje otázka je asi trochu divná, ale já bych se zeptala prodejce, jak mám postupovat dál, abych je mohla v klidu, a bez obav o zdraví, konzumovat.
Asi sú čerstvé. Stačí ich vyvesiť do komory voľne na drevené tyče, uviazať za špagáty, podobne ako sú zavesené salámy v mäsiarskych predajniach. Miesnosť musí byť vetraná a suchá. Ak sú dobre vyúdené, oni časom vyschnú a stvrdnú. A budú vyzarať tak ako ich predávajú v predajni a budú sa aj lepšie krájať.
Predpokladám, že sú udené. Ak nie sú, tak dať vyúdiť, alebo vložiť do mrazničky. Ale vtedy naberú do seba vlhkosť.
Pokud si nechcete klobasky zničit nebo usušit či znehodnotit, např. tím, že máte nevyhovujiící komoru či špajzku a atd, já osobně bych koupil kvalitní zelí a klobásky bych sterilizoval se zelím v klasických asi litrových sklenicích, až si je např. v zimě vyndáte a přidáte dobré vařené bambory, které mohou být klasickým způsobem opaprikované a třeba i s cibulkou tak si vzpomenete na sanya, jaká je to bašta. Pochoppitelně můžete i bez zelího, myslím, že jsme přidávali lžíci sádla. Myslím že do sklenice přijdou asi 4 ks ( cca) Podle mne sterilizace po dobu asi 1 hodiny.
doplněno 19.09.13 20:34:Raději doplním - kdyby klobásy nebyly uzené ale byly čerstvé, sterilizujte 3 hod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.