Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí klobásy jsou měkké

Od: pavel85 odpovědí: 6 změna:
Dobry vecer mam dotaz koupil jsem 3kyla domacich klobas ale jsou takova blativa mohu je dat treba nekam vyschnout? Nepokazim tim neco? Dekuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já bych se vrátila tam, kde jsem je koupila a zeptala, co s nima mám dělat, aby se mi nezkazily. Pokud jsou neuzené, určitě bych je nikam nezavěšovala, protože zplesniví. A proč jste kupoval "blátivé" klobásky? Já vím, moje otázka je asi trochu divná, ale já bych se zeptala prodejce, jak mám postupovat dál, abych je mohla v klidu, a bez obav o zdraví, konzumovat.

isteron
hodnocení

0x

Asi sú čerstvé. Stačí ich vyvesiť do komory voľne na drevené tyče, uviazať za špagáty, podobne ako sú zavesené salámy v mäsiarskych predajniach. Miesnosť musí byť vetraná a suchá. Ak sú dobre vyúdené, oni časom vyschnú a stvrdnú. A budú vyzarať tak ako ich predávajú v predajni a budú sa aj lepšie krájať.

isteron

Predpokladám, že sú udené. Ak nie sú, tak dať vyúdiť, alebo vložiť do mrazničky. Ale vtedy naberú do seba vlhkosť.

sanyo*

Pokud si nechcete klobasky zničit nebo usušit či znehodnotit, např. tím, že máte nevyhovujiící komoru či špajzku a atd, já osobně bych koupil kvalitní zelí a klobásky bych sterilizoval se zelím v klasických asi litrových sklenicích, až si je např. v zimě vyndáte a přidáte dobré vařené bambory, které mohou být klasickým způsobem opaprikované a třeba i s cibulkou tak si vzpomenete na sanya, jaká je to bašta. Pochoppitelně můžete i bez zelího, myslím, že jsme přidávali lžíci sádla. Myslím že do sklenice přijdou asi 4 ks ( cca) Podle mne sterilizace po dobu asi 1 hodiny.

doplněno 19.09.13 20:34:

Raději doplním - kdyby klobásy nebyly uzené ale byly čerstvé, sterilizujte 3 hod.

rnk*
hodnocení

0x

Klobásky je možno zavařit. Dát do sklenice, zalít do poloviny vodou a zavařit. V lednici pak vydrží bez problému rok. Mimo lednici půl roku.

figurek*
hodnocení

0x

se obávám, že jestli dáte vaše klobásky někam vyschnout, pak si jich nejdříve všimnou masařky a hned po nich myši.

Rozumější řešení by bylo klobásy doudit. Aspoň na hodinu je šoupnout do vyhřáté udírny, hned by byly lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]