Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde otočit napouštěcím ventilem

Od: alfonsmucha* odpovědí: 5 změna:

zdravím, snažím se doma dopustit vodu do kotle a ztroskotal jsem na tom, že mi nejde otočit páčkou na té napouštěcí trubce pod kotlem, chce to sílu nebo je v tom nějakej trik co mi uniká?

Nejde otočit napouštěcím ventilem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

3x

Použít tzv. ruskou metodu - poklepat kladívkem , nejlépe na čtyřhran pod kohoutem, pokud se vám plastový kryt podaří sundat, jinak minimálně na tělo mosazného ventilu - ale né nějaké "pecky", vemte na to menší kladívko, né nějakou dvoukilovku... Poté násilné otočení pokud možné proveďte přímo na tom čtyřhranu - zvolte raději velmi kvalitní sikovky. Je to zapečené vlivem nepoužívání ...

hop®
hodnocení

2x

Pozor, některé napouštěcí kohouty na kotlích jsou "proti srsti", otevírají se po směru ručiček "od digitálek" ;)

doplněno 18.09.13 21:50:

A jestli to nepomůže, tak vypnout vodu a použít hrubou sílu... ;)

brok*
hodnocení

2x

Někdy pomůže na ventilu povolit ucpávkovou matici. Pokud tam prosakuje trochu vody ucpává se to soli z vody.

Vyšroubovat a namáznou vazelínou na vodní čerpadla, pčípadně dát novou těsnici šňůru a utáhnout.

rnk*
hodnocení

0x

Souhlasím se sanyo. Pokud se vám přesto nepodaří kohout rozchodit, ale zničit, nezbude než jej vyměnit. Pro příště doporučuji každé 2 měsíce s ním pohnout.

alfonsmucha*
hodnocení

díky za odpovědi, nakonec pomohlo WD40, trocha hrubé síly a trocha trpělivosti :) kotel je napuštěnej a topí :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]