Jakou kvalitní pánev - smažení bez tuků

Od: Datum: 17.09.13 14:38 odpovědí: 5 změna: 18.09.13 07:24
avatar

Prosím o radu na opravdu kvalitní pánev, kde se dá připravit maso bez tuku kvůli dietě, ev. uveďte i cenu, děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 17.09.13 15:06
avatar

Velmi dobrá značka je Fissler, jednu pánev od nich mám a je to to nejlepší, co jsem kdy měl (otázka je, co vydrží - mám ji cca dva měsíce).

Ohodnoceno: 0x
 
Od: rnk*
Datum: 17.09.13 15:32

třeba GreenPan http://www.kuchynskepotreby.c…ramicka-panev-kyoto-26cm.html

a každý tuk není škodlivý. kapka olivového oleje neuškodí.

doplněno 17.09.13 15:41:

Mnohem škodlivější než tuk je teflon, který na běžných pánvích (mimo mnou uvedené keramické) bývá.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: martin1965*
Datum: 17.09.13 21:28

Dnes je většina pánví docela kvalitní, být Vámi hlavně se zaměřím na tloušku pánve, čím těžší a tím pádem i silnější, je pánev lepší, lépe drží teplotu a maso se na ní lépe připraví. Otázka povrchu, je zase, jak často jí používáte. Pro občasné použití stačí teflon (ale samozřejmě pouze dřevěné nebo plastové obracečky). Litinové pánve se dnes téměř nevyrábějí, plechové jsou tenké (ale při troše cviku se to taky dá). Mě se nejvíce zatím - kupodivu - osvědčila nerezová těžká pánev. Dlouho se rozpaluje, ale i s minimem tuku se na ní dá připravit chutný pokrm.

doplněno 17.09.13 21:38:

Ještě doplním, doporučuju nákup spíše v gastroobchodě ( např. Sving, Maso-profit, Makro) než v běžné síti. Ceny jsou srovnatelné a výběr je lepší.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 18.09.13 00:53
avatar

Na dietu je nejvhodnější úprava masa vařením nebo dušením a k tomu postačí i obyčejný smaltovaný kastrol.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 18.09.13 07:24
avatar

pařák vas vyjde levnejc, resp okolo 1000-1500... je to obecne na ho*no :) ale delam v tom nakonec ryzi skoro denne :) a kdyz chci trochu zapracovat na postave, tak si v tom zfouknu stehno a tak (btw lzice olivoveho oleje denne je v poradku, a na smazeni stejne muzete zapomenout, pokud chcete zhubnout... maso, zelenina se na te lzici oleje zvladne i na normalni panvi (pri malych kouscich masa s prehledem)) Spis toho masa pri te diete moc nejezte vubec bych rekl, a mate problem vyresen a usetreno :D

Osobne pri diete snim kureciho masa na obed cca jako svestka = 40g (na chut) a na to mi staci par kapek oleje na teflonu + zelenina + pak trochu vody + nakonec trosku skrobu a mam paradnich 200ml omacky do ktere zamicham pulhrnku ryze... neni to suche, chutna mi to a muzu to jist klidne denne v desitkach variaci aniz bych pindal :)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.