Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fleky na zdi po vymalovaní

Od: petaja® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, předevčírem jsem vymalovali nově dětský pokoj - odstín meruňková, předtím se to štukovalo, malovaly se tři zdi a na dvou zdech zústaly velké fleky, jakoby to bylo pořád vlhké (úplné mapy), všechno od poloviny zdi, směrem nahoru, nejvíce jakoby vlhké to vypadá u stropu, samozřejmě vlhké to není, zdi už jsou suché, třetí zeď je úplně bez chybyčky, nenapadá Vás, z čeho to může být? Barva je kupovaná v hypermarketu a nemalujeme poprvé...děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xart*
hodnocení

0x

Napenetrovali jste zeď před malováním, aby se sjednotila savost materiálů a barva dobře přilnula?

polis*
hodnocení

0x

Dobrý den, podle mě by za to mohl být zodpovědný písek ve štuku.Obvykle se před malováním nějakým odstínem na štuk zeď napřed namaluje na bílo.Vím že to bude dost stát,ale zkuste to vzít bílou a pak teprve meruňkovou.

petrklic*
hodnocení

0x

Pokud je to byt v paneláku a štukovali jste panel krátce před malováním, tak v beton.panelu ještě zůstala vlhkost, která se dlouho udrží i když se zdá že štuk je suchý. Případně vápený štuk vytáhne vlhkost na povrch. Zkusil bych zvýšit teplotu vytápění, pokud to jde, jinak počkat pár dní až vše vyschne. Případně zkusit nastříkat savem s fixírkou a nechat působit 1/2 dne. Savo vyčichne samo po vyvětrání do 2 dnů. Já jsem tímto způsobem odstranil i mapy od kondensátu z karmy či komína. Tak přeji ať se vám to podaří. Petr

hodnocení

0x

Zkuste nechat foukat fém na stěnu do vlhkého místa...

pak se ozvěte..

Penetrací to není..

hodnocení

Bylo to v RD, měli jsme tam celou noc zaplý odvlhčovač, zdi byly krásně suché, ale tmavší fleky zůstaly. Dneska se to odpoledne pře malovalo znovu meruňkou, a po flecích ani památka, zeď je krásně čistá a uschlo to za chviličku - děkuji za rady :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]