Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SDK a huceni

Od: komodo* odpovědí: 10 změna:

Zdravim zdejsi osazenstvo,

uz nekolik mesicu resim problem s hlukem lednice a mrazaku od souseda nahore. Je to starej panelak.

Nastehoval jsem se pred 3. lety, a po pul roce jsem delal docela velkou rekonstrukci (elektrika, stropy, podlahy), no proste maximum aby to vypadalo k svetu.

Asi pred pul rokem mi zacalo nekde se shora hucet, a to pravidelne. Po ruznych zkouskach vypinani jisticu jsem zjistil, ze je to od souseda nahore.

Kdyz se zapne lednice tak je to slyset v celem byte, kdyz mrazak tak jenom v obyvaku.

Spat musim se spuntama, protoze jinak to nejde.

Reseni s nim je vicemene na bode mrazu, on tvrdi ze je problem u me, ze se pri rekonstrukci a montazi SDK neco poskodilo v konstrukci, ja zas tvrdim ze ma neco s lednici a mrazakem.

Takze bych rad vedel, nazor nekoho, kdo se v tom vyzna a dokaze rict, i po pripadne navsteve, kterou jsem ochoten zaplatit.

1. je problem u me a spravi to treba rozebrani SDK, spraveni konstrukce, utlumeni vatou atd.

2. problem je u souseda a je potreba podlozit lednici a mrazak

Proste nazor nekoho kdo zna konstrukce panelaku, jestli je mozne, ze po montazi SDK a po dvou letech se neco uvolni a zacne se prenaset vibrace lednice do vsech pokoju.

Vim, ze je to asi docela problematicke, ale snad se tady najde nekdo, kdo s tim ma nejake zkusenosti, uz jsem z toho zoufaly a nevim si rady.

Dekuji

Martin

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rnk*
hodnocení

0x

1. v konstukci SDK se mohlo něco uvolnit a teď to drnčí.

2. mohlo dojít i k poruše lednice, ale je velmi velmi nepravděpodobné, že by porucha postihla současně taky mrazák.

Takže bych sázel na bod 1

komodo*
hodnocení

To me taky napadlo, ale chci mit jistotu, nechci do reozbrani a udelani noveho SDK investovat x tisic, a pak zjistit, ze to neni ono, proto bych chtel nekoho, kdo se v tom orientuje a treba dokaze rict, ano je to problem konstrukce.

hodnocení

0x

Martine, těžko na dálku radit, ale SDk máte asi strop? Zkusil bych he nějak podepřít. Ne mnoho, jan tak našponovat. Jaké máte složení uchycení rastru?

doplněno 18.09.13 07:58:

Martine, je třeba, pokud je hluk slyšet, na různých místech tlačit na strop, aby se zjistilo, zdali opravdu vybruje ten strop. Taky bych poprosil souseda, zdali by nemohl dát na pár dní ledničku na podložku z gumy, stačí jen pod nožičky, třeba i na půl dne přendat lednici na chodbičku a podobně...

zkrátka hledat kudy se zvuk šíří..

komodo*
hodnocení

Ano je to strop, co myslite tim uchycenim rastru?

Kdyztak muzu udelat nejakej nakres, jak vypada byt a kde je sousedova lednice, jestli by to pomohlo.

doplněno 17.09.13 22:19:

Jinak, zkousel jsem to na mistech kde jsou konstrucke to nedzvedavat, nasel jsem je magnetem, ale to nemelo to vlyv, myslite ze kdybych tam dal nejakou rozperu, tak by to mohlo neco udelat?

komodo*
hodnocení

A jeste doplnim, se sousedem se nic resit neda, takze veci, jako, domluvte se se sousedem nepripadaji v uvahu :)

komodo*
hodnocení

Jak uz jsem psal, soused odmita splupracovat, takze tudy cesta nevede.

Nevite kde se daji v Praze pujcit rozpery? Zatlaceni rukou je malo, chtelo by to dat tam rozperu a pak zjistiti jestli je problem ve stropu, akorat jsem zatim nenasel kde sehnat ty rozpery.

Vezměte prkno i 1 cm delší, a vzepřete ho...

joudic*
hodnocení

0x

taky zalezi jak stary je ten soused treba, pozazmo lednice :) ja jsem vesmes mlady, ale na baraku mam cca 30let starou lednici a ta, kdyz rozjede svou pisen, tak to slysim pres pulku baraku ;) Jestli to dela SDK byste poznat mel i sam ne, resp prece poznate jestli ten hluk se siri na strane bytu a nebo az od souseda.

doplněno 18.09.13 07:51:

*potazmo

komodo*
hodnocení

Zdravim, soused je starej a lednice taky, problem je, ze soused se nebavi a tvrdi, ze problem je v konstrukci.

Muzu se zeptat, jak bych mel poznat, ze je hluk problem u nej nebo u me? Nejak to nechapu, a kdybych to vedel, tak se tady neptam.

Jinak posilam pudorys bytu, modre je vyznacen mrakaz a lednice souseda nade mnou.

Mrazak slysim v obyvaku, a lednici v celym byte.

No a ted bych rad slysel nazor nekoho, kdo se v tom orientuje.

Dekuji

SDK a huceni

hodnocení

0x

Pravděpodobně i soused na Vámi udělal nějakou "rekonstrukci". Pravděpodobně má v kuchyni (nebo kde má tu lednici) novou podlahu. A jak bývá zvykem, udělal ji špatně. vytrhal původní lino a veškerou izolaci až na panel a přímo na něj přilepil dlaždice. Zrušil tzv. kročejovou izolaci. A přímo na dlaždice postavil lednici a mrazák a ty nemají opružené nožičky. Tím pádem přenáší vibrace přímo do panelu. Pokud Vám nevadí jiné zvuky, které do stropu přenáší, pomůžou nějaké pružné podložky pod všechny nožičky (rohy) lednice a mrazáku. A bude rád, že ho přes stavební odbor nenecháte podlahu předělat. Protože pokud udělal to, co píšu, pak porušil zákon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]