Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím, k čemu je dobrá hmoždinka s uzlovým lemem a jak se liší od "normálné"? Ptal jsem se na to pracovníka v Bauhausu, ten mi to nedokázal zodpovědět.
Díky
doplněno 16.09.13 23:04:Já jí potřebuji pro upevňování do červené cihly.
Normální hmoždinka se jenom po délce roztáhne a zasekne zoubky. Uzlová v otvoru vytvoří uzel po celém obvodu a styčná plocha je větší a není proto nak náchylná na vytržení, především v měkčím materiálu.
doplněno 16.09.13 23:14:Do cihly je podle mě určitě vhodnější než obyčejná.
doplněno 17.09.13 19:11:Ten uzel právě maximálně vyplní prostor, který má k dispozici. Pokud je ve volném prostoru, tak se hmoždinka začne protáčet. Pokud mám dutý materiál, tak používám hmoždinku kovovou, kde se její packy opřou o materiál zezadu. Nejsem odborník, ale tohle je moje zkušenost.
To je taková hmoždinka do sádrokartonu a podobných materiálů.
doplněno 17.09.13 09:33:Já myslím, že do cihly to použitelné není. Ten uzel pro vytvoření potřebuje volný prostor. jako když provrtáte sádrokarton skrz a za ním se vytvoří ten uzel. Do cihly použijte běžnou plastovou hmoždinku. Do železobetonu klidně i kovovou.
Jasné, jenže co mám já vypadá zhruba takto:
doplněno 18.09.13 10:26:Jsou to přesně tyto:
doplněno 18.09.13 10:28:Já snad nevložím správný obrázek...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.