Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží voda z vodovodu

Od: elisa24® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, jak dlouho prosím vydrží v pet lahvi voda z kohoutku, aby byla na pití? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Dost záleží na světle.

hodnocení

0x

Jelikož mám doma studnu a nejsem si jista s kvalitou vody, tak si chodím pro vodu k sousedům, kteří mají městskou. Doma mám velkou láhev, petku, kam se vejde deset litrů vody a z té vařím. Doplňuji dle potřeby, tak jednou za dva, tři dny. Lahev ovšem občas vymývám. Už to tak praktikuji tři roky a jsem v pohodě. Ale já z té vody vařím, nepiji ji. Ale i tak si myslím, že ty dva dny by Vám mohla vydržet.

kjanik112*
hodnocení

0x

Vozím si v autě petku s vodou. Už jse pil i týden starou vodu bez nejmenší újmy.

rv*
hodnocení

0x
voda v pet lahvi se v rozvojových zemích dává na slunce, aby se vydezinfikovala UV zářením a byla k pití.

cyril*
hodnocení

0x

Tak dlouho, dokud se nevyleje.

narf
hodnocení

0x

Pokud je to městská chlorovaná voda, tak uzavřená hodně dlouho. Skladuji takhle kanystr v chladném sklepě klidně měsíc. Natáčím jí teplou, zakže se uzávěr trochu přicucne. Pak jí ale převářeřím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]