Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Důvod proč vymalovat byt?

Od: 58 odpovědí: 14 změna:

Proč se má malovat byt,co to jsou hygienické důvody?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Když se nastěhuješ do staršího bytu po někom a máš stěny potažené vrstvou prachu, smrdí tam po kouři z cigaret, po psovi nebo se ti nelíbí původní vymalování nebo otlučená místa, díry po obrazech, tak vymaluješ. Nový byt je čistý, tam si vymaluješ spíš kvůli barevnosti.. Stěhování do bytu je nelepší příležitost pro malování, dokud tam ještě není nábytek, protože ten už později dost překáží..

hop®
hodnocení

3x

Někdy je to záležitost i vizuální čí pachová...

hodnocení

3x

U nás občas musím malovat, protože prudí manželka. :) Normální člověk - tedy myslím pochopitelně chlap, by snad nemusel malovat vůbec..

naoko

Čili jsme zase na začátku. Manželka chce malovat z hygienických důvodů. :)

Nemyslím. To jen má nějaké neodbytné nevysvětlitelné ženské nutkání. To je pořád "V obýváku už se čtyři roky roky nemalovalo.." Bla bla. A za rok zase "V obýváku už se pět let nemalovalo.." Takže ve výsledku se každý rok minimálně jedna místnost v baráku maluje. A úplně zbytečně.

virus*

Koukám,že je nás s takovým osudem víc.Já to řeším tak,že to slíbím,pak se mi to nějak nehodí,pak nemám chuť (ale za tu chvíli klidu při "tiché" domácnosti) se to vyplatí,ale bohužel jsem v důsledku ten postižený stejně já,takže sice termín natáhnu,ale stejně nakonec uhnu..většinou výměnou za teplou stravu a zahřátou postel.Takže mně to vymalování zas tak moc nevadí *ua*

zabu
Na to se hodí heslo, které jsem nedávno někde viděl:
Když chlap slíbí, že něco udělá, tak to udělá. A netřeba mu to každých půl roku připomínat.
tomasek*
09.01.14 00:06
*smich*

honzav88*
hodnocení

1x
Byt? Ten malovat nemusite nikdy:) ale samozrejme i ve zdech se drzi bakterie. Takze jednou za cas vymalovat i z jinych nezli estetickych duvodu je jiste dobre. Malovat z narizeni KHS museji nemocnice, restaurace atd, ale na byty asi zadna vyhlaska neni. Asi byse mnozi z nas divili kdyby sme si doma nechali udelat stery z malby s jakyma to potvurkama to zijeme:)

tomasek*
hodnocení

1x

To záleží na stavu zdi / omítky. Pokud máte na mysli vymalování bytu (který byl vymalován už kdysi dávno), tak jde hlavně o estetický důvod. Stará zeď / nátěr už nemá původní barvu (bílá žloutne apod.). Občas se někde objeví "flek" atd. Hygienický důvod to ani tak není - kdyby byla zeď / nátěr v "nehygienickém stavu", tak by člověk raději omítku sundal a nahodil novou...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud nechceš dlouho malovat,zvol tapety.Tapety proti minerálním nátěrům mají daleko větší životnost.Také můžeš zvolit dekorace,jinými metodami nedostižnými.

JABRAKA

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. V dřevních dobách sociálismu, někteří nestydatě staromódní malíři používali na malování plavenou křídu a klih. Metr 2 tenkrát stál 3.50 Kč. To dělalo asi 2mm vrstvu takové divné hmoty, která dost rychle zastarávala a hlavně se před dalším malováním muselo vše sundat. Oškrabat. Když se dneska použije fakt kvalitní a taky drahá barva,(a nemyslím to, co se prodává v drogeriích a marketech) nemusí se zas tak často malovat. Teda, když se v bytě nekouří a v kuchyni funguje odsavač.

kopromlask
hodnocení

0x
u nas to funguje takto: milacku potrebujeme vymenit podlahu, posunout skrin, chtelo by to podhled, novou kuchyn, atd. A ona neotravuj malovalo se pred 5 rokama, az se bude malovat tak se to udela! Takze pohoda
humbucker*

Ahoj. Tak jsem se sem náhodně vrátil a koukám, že tu někdo dost kecá. Normálně to tu čtu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]