Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu kolaudovat bez vnitřních dveří?

Od: maca* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Chtěla bych se zeptat.

Jsou nutné ke kolaudaci interierové dveře?

Nebo stačí když jsou otvory pro dveře naštukované a připravené na obložky.

Moc děkuji za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

hodně záleží na tom, kdo přijde na kolaudaci. mě osobně jednou zkolaudovali tak, že člověk, který přišel na kolaudaci, rok 1996,tak si stoupl před dům, ani nešel dovnitř,koukl do dokumentů na revize a řekl "hezký, všechno v pořádku". v dalším případě případě (rekonstrukce domu) přišel, koukl, zrovna mi chyběly také jedny dveře a dokonce to byly dveře, kvůli kterým jsme se původně dohadovali a nechtěli mi kvůli nim povolit stavbu (jednalo se o dveře, kdy dveře z WC nesmějí být rovnou do kuchyně) tak jsem musel maličko změnit plán. stejně jsem to udělal po svém původním plánu a všechno bylo OK.

fribble*
hodnocení

0x

Jak píše "olaf" - záleží, kdo přijde. Na vlastní oči jsem viděl kolaudaci, pri které úředník viděl jen kuchyň s občerstvením + slivovice a bylo vše OK. A také kdy se kolaudace musela opakovat kvůli chybějícím prahům u dveří (prý požární nebezpečí?)

Já osobně bych to zkusil - žádná bezpečnostní závada to není. Hlavně mít všechny revizní zprávy - od plynu, el., kominíka atd.

uska*
hodnocení

0x

Já vloni zkoulaudovala a neměla jsem ani jedny vnitřní dveře, pouze venkovní. Interierové dveře byly ještě ve výrobně. Dnes už se nekouladuje tak, že vám nedostatky napíši do závad a termín odstranění. Buď zkolaudujete a nebo ne. Určitě si zažádejte o kolaudaci a tvrďte, že se výroba dveří opozdila, že firma nedodržela termín. A to jen v případě, že budete na dveře dotazována. Držím palečky.

doplněno 15.09.13 10:50:

Bez zábradlí nezkolaudujete a pokud je v plánu zateplená fasáda tak také ne. Žádáte na st. úřadě tam, kde jste žádala o st. povolení. Na formuláři žádosti o kolaudaci je seznam dokladů, které musíte doložit.

martina4*

Dobry den, taky me to ceka. Co vse musim dolozit na kolaudaci? Jak to probiha a kde se žada? Nemam hotovou fasadu a venkovni zabradli na balkon, je to problem?

olaf71*

já bez zábradlí zkolaudoval. jednalo se o vnitřní schodiště a to byla úřednice pěkně ostrá. při povolování stavby nám to pěkně znepříjemnila až jsem se musel odvolat k její vedoucí, protože byla trochu mimo (nově ve funkci). po dvou letech byla úplně v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]