Nejste přihlášen/a.
Dobré odpoledne, prosím Vás máte někdo zkušenost se znovupřipojením plynoměru, pokud toto místo není nijak zastřešeno? Plynoměr byl připojený na otevřeném místě, pak byl demontován. Revizní technik , který provedl revizi plynové přípojky před opětovným připojením říkal, že bude poblém s tím, že místo není nijak zastřešeno, chráněno. Doposud byl plynoměr přikrytý jen kusem igelitu. Za odpovědi předem děkuji.
Plynoměr má být chráněn pevnou boudičkou se zastřešením. Původní plynoměr neměl být vůbec zkolaudován a vůbec osazen. Zřejmě se stavebník domluvil, že boudičku dodatečně vybuduje, možná i plynaře uplatil, ale skutek utek. Jsou na to předpisy. Myslím, že by jste na to neměl poukazovat. Jedná se o to, že plynoměr je chráněn před vlivy počasí, životnost je pak delší a i riziko úniku plynu je menší. I proto budka má být pevná. V případě nehody, není-li silně devastující, tak se nabourá cihla, ale vedení může zůstat neporušené a nemusí hrozit únik velkého množství plynu a stím spojené další ohrožení.
doplněno 14.09.13 17:36:Pochopila jsem dobře, že je to u rodinného domku, někde v předzahrádce?
Ano, přípojka plynu je v předzahrádce, je chráněná zídkou cca 75 cm, takže jako nehoda asi nehrozí, je mi jasné, že to majitel asi neměl nějak podchycené, revizák mi řekl, že je tam závad více, ale nejsou tak důležité, jen mě upozornil na ten přístřešek. Majitel při rekonstrukci asi jen vyměnil plynoměr a při té příležitosti byl upozorněn na případné zbudování přístřešku, bohužel doposud to neřešil.A nyní ještě budou dělat novou přípojku plynu mimo pozemek majitele, tam budou asi budovat i ty přístřešky, je to jakoby za to zídkou, na pozemku obce, ale já potřebuji řešit připojení plynu nyní. I tak díky za opověď.
Ahoj. Něco vyzdit se bude muset určitě. Pokud tě nebude obec nutit do nějakého už hotového domečku(aby byly všechny v ulici stejný jako u nás), jde to řešit vyzděním a do otvoru zazdít plechová dvířka. Když není nějaká předzahrádka, jde to řešit i do vybourané niky v obvodové zdi domu a zase vsadit ty dvířka. Asi se ta použitá možnost bude muset dojednat z plynárenským rozvodným podnikem. Např.já jsem si takhle vyzdil hned dvouniku pro dva plynoměry. Ten druhý pro případné použití v budoucnu pro další měření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.