Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik dát izolace a jak?

Od: koks* odpovědí: 6 změna:

chci zateplit šikmou střehu, krokve 15cm, střecha plech, pod ním desky. poraďte jakou izolaci a jakou tloušťku? dát 15 mezi krokve a pak vodorovně CD profily nastavené třeba o 10cm od krokve a mezi to ještě 10 cm vaty do kříže s předešlou a pak parozábranu? někde jsem zas slyšel nadstavit krokve ještě hranolkama a dát vatu 25cm...do kříže pak už nic.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Co ppd tou strechou bude? Milancukrar me nejspise oprqvi, ale na obytne se pod sikmou strechu dava 30cm vaty. A na rovne casti.az 40 cm. Ale.zalezi.jak mate zatepleny zbytek, aby to nebylo zbytecne.
koks*
hodnocení

bude to obytná půda, zbytek je zeď 45cm a plast. okna 3 sklo. Štitová zeď na půdě má ovšem jen 15cm, bude se zateplovat. nevím ale zda vatou či polystyrenem zevnitř a jakou tlouštkou

rnk*

střechu 25 až 30 cm vaty, na 45 stěnu alespoň 10 cm polystyrenu a na 15 stěnu 15 cm polystyrenu. Stěny je lepší izolovat zvenku hned z několika důvodů.

doplněno 13.09.13 23:36:

na stěny ke možno použít i k tomu určenou vatu. Tloušťka stejná jako u polystyrenu.

aaaaa*
hodnocení

0x

Izolaci rozhodně křížem, překrýt most a mezery. Střecha musí větrat, to máš zajištěné? Těch 25 je takové minimum pro zimu, ale i pro léto. Štíty zateplit zvenku, to asi nelze, tedy bych s odv. mezerou udělal předstěnu a do ní dál tak 25 cm izolace nebo vyzdil něčím poro.

koks*
hodnocení

strecha odvetraná není, prý stačí dokonalá parozábrana. ptal jsem se zda udělat mezi krokve mezeru mezi deskami a izolací např 2cm, bylo mi řečeno že není kudy zajistit prútah tudíž vata přímo pod desky. jsem z toho pako.jiný mi zas říkal nech mezeru 2m a vybourel díry mezi koncem střechy a zdí aby byl průvan.nahoře na střeše by ale museli být nějaké komínky na odvětrání ne?

rnk*

Dokonalá parozábrana neexistuje. To je jen teoretická konstrukce. Něco jako nestlačitelná kapalina (nebyly by potřeba expanzní nádoby). I ta nejdokonalejší folie něco propustí a to i při nedosažitelně precizním pospojování všech spojů a absenci jakékoliv dírky. Možná to stačí k přežití pětileté záruky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]