Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podhledová světla do koupelny vs 230V

Od: salam* odpovědí: 5 změna:

Plánuji rekonstrukci koupelny a zajímalo by mě,zda je možné (povolené normou) použít do koupelny a WC podhledová bodová světla s napětím 230V či je pro tyto prostory nutné instalovat bodovky s napájením 12V přes trafo?Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

můj elektrikář říká že ne a když jsem mu řekl že je tam dám, tak odpověděl, že teď tam nejsou (a nebyla) a já si je tam dám až po revizi.

hodnocení

0x

určitě lze do koupelny namontovat světla na 230 voltů, nikolik kam Vás napadne, třeba nad vanu.

alf*

správně, to jsem neuvedl, já mám ta světla nad vanou. Nad umyvadlem 230 bez problemů, problémová byla ta vana.

hodnocení

0x

Přečtěte si prosím volny.cz/... tam je odpověď kolegu upřesněna.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je elektrický přívod do koupelny vybudován podle aktuálních norem a je vybaven proudovým chráničem,nemělo by být problémem ani těch 230 V nad vanou.Kromě toho by přicházelo v úvahu řešení osvětlení pomocí LED světel.Jsou prováděny i v provedení jako halogeny,do stejného soklu.Svítivost prý stejná jako u halogenek.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]