Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,já bych se chtěl na něco zeptat.Nabízí se mi ke koupi louka o rozměru 7500m2 za výhodnou cenu.Je nějak možné převést pozemek z "louky" na "stavební pozemek"? Jak a kam se píše žádost? Jaká je cena žádosti a jak dlouho má úřad na vyjádření odpovědi? Díky za odpověď,Jan Bavr.
Louka je dost široký pojem. Je dost důležité vědět alespoň, jestli se dle územního plánu nachází v intravilánu obce, jestli tam případně není stavební uzávěra, jestli není součástí ZPF (pak by se platilo vynětí dle BPEJ, třídy ochrany a dotčenosti krajinného rázu - pokud to není nějaká extra lokalita, bylo by to ve vašem případě už od nějakých 150000 Kč), jestli tam nejsou uplatňovány další územní limity,... Zkrátka teoreticka to lze, ve skutečnosti je to mnohem složitejší otázka, k jejímuž vyřešení jste neposkytl žádné relevantní informace, alespoň číslo parcely a katastrální území by pomohly.
Je to 7500m2 za 90 000,-Kč Pozemek je "zemědělská půda".Nachází se přímo u hranic se silnicí vedoucí mezi 2mi zastavenými vesnicemi. ...Vzdálenost mezi vesnicemi je 1,5km.A nyní hledám něco na katastru nemovitostí.Pak dám další info...Co všechno musím vědět,kolik tak stojí žádost a zda-li o to vůbec mohu zažádat o předělání na stavební pozemek?
Mě by to taky zajímalo,ale já vlastním zahradu (3570m2).V okolí mé zahrady jsou menší nové rodinné domky.Zahradu jsem zdědil před 3měsíci.A ted jsem začínal hledat o tomto informace,chtěl bych zažádat o změnu územního plánu a mít stavební parcelu u které by stoupla cena,opravdu to takto funguje? Pokud to obec samozřejmě schválí.Děkuji za rady.
v podstate to tak opravdu funguje. Na stavebnim urade pozadate o zmenu uzivani pozemku na stavebni. Jesli je okolo Vas zastavba, mate prijezdovou cestu na pozemek a moznost pripojeni na site, tak by to molhlo projit. Uzemni plan v obci se nemeni neustale, ale jen narazove. Kdyz jsem se o to pokousel ja, tak mi rekli, ze novy plan uz je hotovy a dalsi tak za 5 let. U vas to nehraje asi roli, kdyz pozemek vlastnite a chcete ho do budoucna zhodnotit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.