Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat zda je lepší na zateplení půdy/podlahy/, chytrá pěna nebo minerální foukaná izolace? Díky..
záleží jak to chcete zateplovat, co a kde. Obojí je dost finančně nákladné. Pokud ale chcete doslova tohle, osobně jsem pro foukanou izolaci do podlahy a pěnu na střechu, ale slyšel jsem i názory, že pěna není vhodná, jelikož špatně propouští vlhkost. Ale o tom určitě něco řeknou více zkušenější. Osobně bych zateploval minerální izolací v deskách, kdy bych udělal střechu z vnější strany odvětrávanou.
Jestli máte na mysli prostor mezi trámy strop - podlaha, nedám dopustit na foukanou izolaci Climatizer Plus. Mám doma už řadu let, vlastně hned jak se o něm začalo víc mluvit a neměnil bych. Už v prvním roce jsme "čuměli s otevřenou hubou" na rozdíl ve vyúčtování.
kekytka, ale takto určitě nemůžete rovnat.
Podlahu musíte více upřesnit, zdali bude pochozí či nikoliv, a porovnávat ceny. Nedovedu si představit, že si necháte nafoukat pěnu na podlahu půdy. To je vyhození peněz...
doplněno 12.09.13 19:46:Zateplení jen mezi trámy, je podobné, jako když si v zimě na hory vezmete jen teplou bundu, nikoliv čepici a kalhoty.
Zdravím,nemyslela jsem na podlahu ale mezi trámy...Podlaha je pochozí,což znamená,že by se asi ta prkna musela odkrýt...Nerozumím tomu,proto,se ptám...
Jakákoliv izolace v prostoru mezi trámy stropu způsobí vznik tepelného mostu přes trámy, kondenzaci vlhkosti na trámech a po letech jejich destrukci. Doporučuji položit izolační vatu na podlahu půdy. Je to i nejlevnější řešení. POkud má být pochozí, vytvořit novou podlahu nad ní. To už není nejlevnější, zato odpadají již nastíněná rizika.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.