Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení záloh za šlužby

Od: ew odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Mám dotaz ohledně záloh za služby. Bydlela jsem v bytě ještě s jednou osobou, jelikož jsme byly dvě, tyto zálohy byly 2x 1600. Měsíc a 3/4 jsem v bytě nepobývala a poté jsem ukončila smlouvu, avšak nájem i zálohy za služby jsem hradila. Mám nárok na vrácení záloh za tuto dobu? ( přijde mi zvláštní odmítat vrácení této zálohy, když tam daná osoba nebyla). Děkuji za odpověď

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

monika123*
hodnocení

0x

Jsou to zalohy, ne prima platba. Tzv., ze zalohy se plati mesicne at tam clovek bydli nebo nebydli. Rozhodujici je cele obdovi, vetsicnou kalendarni rok, ale treba u plynu je to myslim cerven az cerven dalho roku. Zalohy slouzi k tomu, aby na konci uctovaciho obdobi byly spocitany sluzby. Bud je preplatek, nebo nedoplatek. Take zalezi na tom, jak byla postavena, sepsana smlouva. Pokud jste tam nebydlela, pockejte az do konce uctovaciho obdobi, majitel /platce sluzeb) by mel nejakou castku vratit, nebo vypocitat adekvatni cast uhrady za nedoplatek. Prectete si smlouvu, za jakych podminek jste platila. Nekdo ma penize se vsim vsudy a nekdo ma zvlast sluzby+najem.

doplněno 13.09.13 12:32:

Pokud se jedna o minuly rok (2012), musite znat kolik korun staly sluzby a kolik se opravdu zaplatilo na zalohach. Z toho pak postupujte dal.

lidus*
hodnocení

0x

U nás v obecní bytě musíte písemně provézt odhlášení, zpětně nelze a neplatíte za služby od data odhlášení. U nás to dělá za služby asi 50 kč na měsíc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]