Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, topenář mi nabídl levnou variantu rozvodů topení , které povede ve zdi do pokoje a kuchyně z trubky FASER PPR 20x3,4 PN20.
Zajímá mě značení této trubky jendná se o 1/2 coulovou trubku se sílou stěny 3,4 (silonostěnná)? Máte zkušenost z tímto materiálem, prý se svařuje stejně jako klasické PPR a myslíte osadit na potrubí ještě Mirelon?
Díky
Pozor! Tato trubka je použiteplá jen na nízkoteplotní vytápění. jaký máte kotel? Při běžných teplotách radiátorového vytápění s kotlem na plyn nebo tuhá paliva výrobci udávají životnost jen 1 rok!
Pokud máte tepelné čerpadlo nebo kondenzační kotel a správně spočítané radiátory na nízkoteplotní provoz, tak to může být dobré. JInak tam dejte raději měď. V krajním případě uhlíkovou ocen - lisované potrubí.
doplněno 11.09.13 10:32:Opravuji: použitelná jen na nízkoteplotní vytápění.
Pokud jsou trubky ve zdi nebo podlaze, vždy mirelon. Tloušťka stěny alespoň 13 mm.
To není v rozporu. Topíte cca půl roku ročně a nejvyšší teplota je tam denně jen pár hodin. Přečtěte si technické podmínky výrobců. Je tam graf závislosti životnosti na teplotě a tlaku.
Někdo třeba jezdí v autě bez pásů 20 let a nic se mu zatím nestalo. Podle toho nemůžete soudit.
Pro přehlednost najdete v následujících bodech nejdůležitější mechanické vlastnosti trubek FV Plast FASER:
Uvádíte fakta o délkové roztažnosti. S tím nepolemizuji. Ostatně, je to JEDINÁ výhoda oproti obyčejnému PPR. A také důvod proč se to vyrábí. Výrobce FV plast neuvádí ten graf o němž jsem psal. Alespoň jsem ho nenašel. To není moc seriozní. Jiní výrobci mají obdobné produkty a a uvádělí to. Fyzikální zákony platí pro všechny. Alespoň FV plat uvádí tabulku Mechanicko-fyzikální vlastnosti. Z ní plyne, že tyto trubky nemají vyšší pevnost než klasické PPR.
doplněno 11.09.13 11:44:Stáhněte si manulál třeba od Ekoplastiku ekoplastik.cz/... Jejich PP-RCT (FIBER BASALT PLUS) je obdobou Faseru od FV plastu. Na straně 9 tabulka a na straně 12 graf je to co mám na mysli.
Z krbové vložky může jít i 95°C. Záleží jak máte nastavenu dochlazovací smyčku a zda tam vůbec je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.