Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náklady na instalaci vafek

Od: agnus* odpovědí: 4 změna:

Do jedne místnosti řadového rodinného domku chceme instalovat vafky s výkonem 2,5 KW s odvodem přes zeď.Ty se dají pořídit již kolem 5000 Kč. Co je dále k nim potřeba koupit a kolik bude stát přibližně odborná instalace? Plynovou přípojku máme na domě hned u místnosti, kterou chceme vafkami vytápět, ale zatím jsme plynem v domě netopili. Uvítáme i radu, jakou značku vafek koupit.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Před nějakými 15ti léty jsem si nechávala instalovat plynová kamna do ložnice. Takový prcík to je, byl za 2.500, ale celkové náklady se vyšplhaly přes 7.000kč. Firma prokopala díru pro výduch, nainstalovala kamna na držáky, napojila plynovou trubku s ventilem. Naštěstí mi vede hlavní trubka přes ložnici, tak ta přípojka je kratší jak 1,5m. Nad tuto délku se musí žádat o povolení, už nevím koho. I tak jsem musela mít nějaká povolení. Až to bylo, přišel plynař a kamna uvedl do provozu, udělal tlakovou zkoušku a napsal revizní zprávu. A každému, kdo se na něco z toho podíval, jsem platila.

rnk*
hodnocení

0x

Nejprve to poptejte i s montáží a plynovodem nějaké topenářské firmy. Nebo raději u dvou. Nabídka je nezávazná. Pak se rozmyslíte zdali skutečně zvolíte toto řešení nebo vymyslíte něco jiného. Nejlevnější pořizovací náklady má el. přímotop. Ten koupíte za 1500,-, ale budete platit hodně za elektřinu. U normální sazby je drahá kWh a u přímotopné zase vysoký paušál.

Ideální je řešit vytápění stejně jako ve zbytku domu. Vše ostatní se nějak prodraží.

hodnocení

0x
Napište mi svůj mail jako soukromou zprávu. mám použité wafky v pěkném stavu nechal bych je velmi levně. Jsem z HK.
doplněno 11.09.13 19:54: Počítejte že kromě ventilu a kousku trubky budete platit hodinu práce plynaře s instalací. Tlakovou zkoušku a revizní zprávu.

hodnocení

0x

podle složitosti,,, do 1000Kč práce, + matroš.

Pak revize...

pokud vše legálně, tak i projektt...

nelze stanovit cenu, poptejte 10 firem a uvidíte..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma plynové vafky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]