Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akrylátová vložka do vany

Od: verunka* odpovědí: 6 změna:

Přeji dobrý den! Mám dotaz, zda-li má někdo zkušenosti s akrylátovou vložkou do vany. Máme litinovou vanu, a asi před 3 lety jsme si nechali přestříkat povrch. Teď je nátěr zažloutlý, ale navíc se loupe. Zvažujeme možnost instalovat akrylátovou vložku do vany. Jaké jsou výhody i nevýhody, a o kolik se zmenší vana. Děkuji za všechny rady i nápady, příp. i slušnou prováděcí firmu v Pardubickém kraji..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nechal jsem si to udělat taky. Obrovskou výhodou je, že je to rychlé (montáž udělal jeden pracovník zhruba za 2 hodiny a pak se po napuštění vodou čekalo do druhého dne na vytvrdnutí pěny) a hlavně to bylo bez bordelu a borání. Trochu tím ještě vylepšil odkládací prostor, který byl v zádech původní vany, tím, že akrylát přetáhl až po dlažbu. V ceně se to neprojeví, protože stejně ořezává rozměr boků na míru. Původní vanu jsem měl dostatečně dlouhou, takže zkrácení délky nevadilo, trochu je to zkrácení poznat na šířce, což může někomu vadit. Záleží na velikosti původní vany.

jabraka*
hodnocení

0x

Nevím,zda se někomu zdá akrylová vložka efektivni.Sice je s tím minimum nepořádku,ale cena mezi 5 500 - 6 500 Kč je dost vysoká.Zda není lepší vyměnit celou novou vanu.

JABRAKA

harry*
hodnocení

0x

Za dobu me instalaterske prace jsem poznal hodne radovy renovaci van,ale zadna renovace neni tak dokonala jako originalni tovarni smalt,vymena vany se da udelat bez zadneho vetsiho "bordelu"

mobilgen*
hodnocení

0x

Jako konstruktér vývojového oddělení firmy Ravak :

akrylátové vložky do van je dle cen nových van poměrně vysoká. Je potřeba zjistit jaký je výrobce akrylátového korpusu. Pokud se jedná o polského výrobce, často se jedná o výrobek z plastu PA6, mnohdy ABS bez UV stabilizátoru = korpus na 2-3 roky silně zežloutne.

Pravý akrylát českého výrobce Barlo plastics je UV stabilní a má luxusní tepelnou ochranu.

Co se týče oprav oděrků na smaltu, vyzkoušeli jsme hromadu výrobců, kteří prodávají své svousložkové kýče od 200 do 2000kč a výsledek nulový. Za rok je to dole, a zbytek v tubě samozřejmě vyschne, takže musíte koupit novou. Původní smalt je složen tak ayb vyhovoval kovovému korpusu vany (stejná tepelná roztažnost). Opravné smaltovací sady mají z pravidla úplně jinou (univerzální).

Spodní vrstva akrylátového korpusu by měla být pryskyřice se sklovláknitým prvkem který se vypaluje v peci.

Už jsem dokonce viděl akrylátový korpus (jen plast) přilepený na plechové vaně jen montážní pěnou.

Vzhledem k investici, bych byl opatrný!

Petr

hodnocení

0x

Já ji doporučuji.Vypadá to dobře,vana je na dotyk příjemná a voda vydrží dlouho teplá.Nevýhoda je vyšší klouzavost a zmenšení vany.

Při představě vybourávání a následného vestavění vany se mi zdá cena přijatelná.Opravdu je to rychlé.Jenom doporučuji nechat pěnu opravdu důkladně zaschnout a popřípadě vložku rovnoměrně zatížit.

Známý to neudělal a teď mu vana při pohybu v ní skřípe.*smich*

mobilgen*

vana skřípe protože se v některém místě nepřilepila montážní pěna na smalt.

Strhnout a přilepit znova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]