Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
sháním nějakou topnou folii nebo rohož.
Rozměr max 40 x 40 x 2cm.
Ideálně by měla být na 12V (připojitelná do auta)
Provozní teplota by měla být kolem 50-60°C a výkon cca 40W.
Neměla by jí vadit vlhkost.
Bude sloužit k vyhřívání boxu na pizzu.
Nemáte někdo tip kde něco takového sehnat?
To není špatnej nápad.
Největší problém vydím v tom, že rezistor bude mít mnohem vyšší teplotu než snese ten polystyren...
Když bych dal AL plech 2mm z obou stran, tak i tak se bojím aby my to nevypalovalo jamky do krabice.
Nemáte tip na nižší odpory? (přeci jen tyto mají 1,5cm) a každý mm se počítá.
Mimo moje možnosti rozhodně není ani jedna z variant.
Ale je to zbytečně složité.
Napadlo mě že by šlo použít i stabilizátory například 7805 také v pouzdře TO220 a cena je pak zanedbatelná.
to by šlo koupit stabilizátory cca 2A a dat každému vhodnou zátěž z odporu to 220
a nebo koupit mosfety třeba irfZ44 a pouštět do gate napěťí z potenciometru zapojený jako odporový dělič
nebo koupit bipolární tranzistory gme.cz/... a k tomu dat lm317 jako proudový zdroj asi 350mA
koupit takto asi 5 dvojic a máte ohřáto když se to dobře udělá a připevní tak to budete moct mejt vapkou tu bipolární verzi
a bude to stejně nízky jako ty drahé odpory a hřát taky to bude jenom si to budete muset odzkoušet kolik dvojic atd...
Kupte vzduchotechnické desky uvnitř izolační pěna na povrchu z obou stran hodně silný alobal . Prodává http://www.pomok.cz/
Vyrobte z toho krabici podle představ a desku s odporama date dolu a na ně vyříznete diry podle potřeby a celej spodek překrýt plechem a je to... relativně nehořlavé a velice pevné a termoizolační...
doplněno 10.09.13 23:05:rezistoru v pouzdru to 220 bych se vyvaroval sice jsou malé ale o to větší riziko uvolnění a zpusobení požáru když to drží na několika místech je to jistější
Takže všem zůčastněným děkuji za návrhy.
Vyřeším to následovně:
10x ebay.com/...
do série s
A to celé mezi AL plechy 40x40x2
zatím jsem neřešil hodnoty.
ale vychází mi 3+3 ks 1ohm odporů... mělo by to tedy celkem udělat skoro 50W
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.